TeamAlert - Veilig fietsgedrag - Foto nieuwsbericht - Eigen licentie (6)

Fietsverlichtingscampagne: verlicht de wintertijd door!

Afgelopen zondagnacht ging de klok een uurtje terug. Heerlijk om een uur langer te slapen óf te stappen! Maar nu het de komende tijd ‘s avonds eerder donker wordt, staat je nog één ding te doen. Jawel, je fietsverlichting fixen!

Fietsverlichtingscampagne
In de afgelopen twee weken vond de fietsverlichtingscampagne plaats. Samen met onder andere de ANWB, VVN en de Fietsersbond hebben wij ons hard ingezet om jongeren aan te sporen hun licht op orde te maken. Zo hebben we samen met Streetlab presentator Tim Senders taggs op fietspaden in Utrecht gezet en in Rotterdam met acteur Quintis Ritsie. Met reflecterende verf zie je opvallend ‘zet je licht aan!’. Volgens onderzoek van de ANWB neemt hierdoor het correct voeren van fietsverlichting significant toe. 

Nationale dag van de fietsverlichting
Ter afsluiting van de campagne was afgelopen zaterdag de nationale dag van de fietsverlichting. Vele organisaties gaven hieraan gehoor. De lichtbrigade van de ANWB en VVN deelden fietslampjes uit. De politie startte een grote social mediacampagne. In de komende periode wijzen zij je via Facebook op hun controles en het belang van licht op je fiets. TeamAlert is de komende periode actief met het project ‘Show Yourself’ om jongeren bewust te maken van goede fietsverlichting. Samen zorgen wij ervoor dat jongeren veilig en verlicht de wintertijd doorfietsten! Is jouw fietsverlichting al op orde?

Delen gaat nooit vervelen