TeamAlert - Afleiding - Blog foto selfie -

Gaan we straks allemaal dood voor een selfie?

Op de foto met een haai, beer of tijger, een foto op zo’n 200 meter hoogte of eentje springend vanuit een vliegtuig; je kan het zo gek niet bedenken of mensen maken er een selfie van. 

Voor degenen die nu achter hun oren krabben en geen idee hebben bij het woord selfie, hier een korte uitleg. Een selfie is een foto van jezelf gemaakt met een smartphone. Omdat deze selfies op social media worden geplaatst worden deze steeds gekker, vreemder en gevaarlijker. Mensen gaan letterlijk een stapje te ver.

Een selfie kan zelfs gevaarlijk zijn! Zo is een vrouw in Bangkok overleden toen ze een selfie wilde maken met een trein. Ze stond op het treinspoor en had niet door dat de trein zo snel dichterbij kwam. Hetzelfde overkwam twee vijftienjarige meisjes. Een volgend voorbeeld is dat negen tienermeisjes overleden toen ze een selfie wilden nemen in de branding en meegesleurd werden door de golven. Ook toeristen vallen in de afgrond bij het maken van de perfecte foto en instagrammers zoeken de hoogte op voor de meest uitdagende selfies.

Vooral dat laatste is erg populair onder jongeren. Voor de perfecte instagramfoto hangen zij aan de rand van hijskranen, wolkenkrabbers en afgronden. Het is dan ook niet gek dat zo’n 85% van de slachtoffers tussen de 10 en 30 jaar is, waarvan merendeel man.

Er zijn al meer dan 250 dodelijke slachtoffers gevallen bij het maken van selfies, ook wel een ‘killfie’ genoemd. En dit aantal blijft stijgen. Hierdoor zijn er nu zelfs ‘no-selfiezones’ ingesteld. Dit zijn gevaarlijke plekken waar mensen geen selfies mogen nemen, zoals op bergtoppen, wolkenkrabbers en bij schietbanen.

Delen gaat nooit vervelen