Istock - uber eats - TeamAlert.png

Hoe verbeter je de veiligheid van maaltijdbezorgers?

Afgelopen week waren jonge maaltijdbezorgers veel in het nieuws. Na een aantal ongelukken zien we dat verschillende bezorgdiensten maatregelen doorvoeren om de verkeersveiligheid te vergroten. Ook wordt gesproken over een verhoging van de leeftijd van de bezorgers. Volgens jongerenorganisatie TeamAlert is dit niet de oplossing en zijn er betere en eenvoudigere maatregelen te nemen die de verkeersveiligheid van zowel fiets- als autobezorgers verhogen. 

Jongerenorganisatie TeamAlert geeft al vele jaren succesvol voorlichting aan jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar. We maken jongeren met onze projecten bewust hoe zij zich veiliger kunnen gedragen in het verkeer. In al onze projecten en trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwde mechanismen verwerkt waardoor we afgelopen jaar meer dan 80.000 jongeren positief hebben beïnvloed. 

We hebben verschillende projecten ontwikkeld die we snel kunnen inzetten om jonge maaltijdbezorgers bewuster te maken van de gevaren in het verkeer. Voor beginnende bestuurders is er bijvoorbeeld de training Blikveld. Met dit project speelt TeamAlert zowel in op het gebrek aan rijervaring als het risicovolle gedrag van jonge bestuurders. Na het volgen van de training zijn jongeren beter in staat risico’s in het verkeer in te schatten.

Delen gaat nooit vervelen