TeamAlert - Algemeen - Project - Eigen licentie (22)

Jongeren uit Overijssel zien belang in van overzicht in geldzaken

Het is de week van het geld! Het is daarom extra belangrijk jongeren bewust te maken hoe om te gaan met hun eigen inkomsten en uitgaven. Want in de leeftijd van 15 tot 25 jaar zijn er meer dan 163.000 jongeren met geldproblemen. Jongerenorganisatie TeamAlert geeft scholieren met het project Your Message Money op leuke wijze inzicht in hun uitgaven. Benieuwd hoe jongeren het ervaren? De resultaten van de ervaringsenquĂȘtes zijn binnen!

Your Message Money
De ervaringsenquĂȘte werd afgenomen onder 145 mbo-leerlingen van het Alfa College in Hardenberg met een gemiddelde leeftijd van 18. Een overgrote meerderheid van maar liefst 96,5% vond het project leuk of heel erg leuk. TeamAlert gelooft in de kracht van projecten voor en door jongeren. Daarom is Your Message Money ontwikkelt in samenwerking met scholieren. De middelbare- of mbo-scholieren die mee doen leren een begroting maken, delen onderling hun inzichten en bedenken een persoonlijk spaardoel.

Geldzaken belangrijk voor scholieren
Dat het thema geldzaken een actieve rol speelt in het leven van jongeren blijkt uit de 96,5% die aangeeft het thema belangrijk of heel erg belangrijk te vinden. 71,1% van de jongeren geeft na afloop van het project aan zijn gedrag niet te veranderen. De meest gehoorde reactie hierbij is dat ze hun geldzaken eigenlijk al best goed op orde hebben, een deel hiervan ontdekte dit tijdens het maken van de begroting van het project Your Message Money.

Voor en door jongeren
Het project Your Message Money wordt uitgevoerd door leeftijdsgenoten. Zo worden jongeren in hun eigen taal aangesproken en ontstaat er een open sfeer. Dat het echt werkt om leeftijdsgenoten in te zetten bewijst de 8 waarmee de medewerkers van TeamAlert beoordeeld worden. Het project zelf krijgt een 7,7. Daarnaast vindt 95,8% het project passen bij hun leeftijd. Dit bewijst de kracht van samenwerking met jongeren bij de ontwikkeling en uitvoering.

Gelukkig, veilig en gezond
Het hebben van de te weinig geld levert stress op en verkleint de kans op een minder gelukkig, veilig en gezond leven. En het vergroten hiervan is nou juist de missie van TeamAlert. Om die missie te behalen en het succes van Your Message Money te vergroten is de feedback van jongeren belangrijk. Zo blijft TeamAlert alert op wat er speelt onder de jongeren. Benieuwd wat TeamAlert nog meer voor jongeren doet? Ontdek het op de website: www.teamalert.nl/zakelijk. Hier vind je onder het thema geldzaken ook meer informatie over Your Message Money.

Delen gaat nooit vervelen