Gea-Marit Dekker

Manager onderzoek & gedragsverandering

Kom naar de zomersessie: Lachgas achter het stuur

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Kom naar de zomersessie: Lachgas achter het stuur
07 juli 2022 Gea-Marit Dekker

Waarom gebruiken jongeren lachgas in het verkeer?
In de afgelopen drie jaar vonden er in Nederland bijna 1800 verkeersongevallen plaats waarbij lachgas een rol speelde. Vooral veel jongeren pakken een ballon achter het stuur. Waarom?

Tijdens de zomersessie “Lachgas: de actualiteit en preventie van gebruik (achter het stuur)” praten TeamAlert en het Trimbos-instituut jou bij over dit actuele probleem. Onze gedragsonderzoeker Gea-Marit vertelt over de motieven van jongeren om lachgas achter het stuur te gebruiken en hoe TeamAlert dit probleem aanpakt.

Daarnaast spreekt Desirée Spronk van Trimbos over de werking en de risico's van het middel. Na de presentaties is er voldoende ruimte om vragen te stellen over lachgasgebruik in het verkeer.

 

Wanneer:   woensdag 31 augustus (15.00 – 17.00 uur)

Waar:          kantoor TeamAlert, Nijverheidsweg 25, Utrecht

Wil je aanwezig zijn bij de zomersessie? Meld je aan op de website van het Trimbos-instituut

Blijf op de hoogte

Jongeren en verkeer? Volg het laatste nieuws en de ontwikkelingen. Van de laatste online escaperoom tot aan de het meest recente onderzoek naar wat jongeren motiveert en beweegt.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Meer nieuwsartikelen

Gebruik recreatief lachgas populair bij jongeren

Lachgas wordt steeds populairder en wordt door jongeren vaak gezien als een onschuldige toevoeging aan een avondje uit. Hoe zit het nou precies?

Campagne 'Rij ballonvrij' weer gestart

Big news! Vandaag start TeamAlert het vervolg op de campagne 'Rij Ballonvrij'.

80% van de jonge scooterrijders rijdt te hard

Ruim 80% van de jonge scooterrijders rijdt te hard op de weg. Daarnaast geeft een ruime meerderheid aan dat zij het te hard rijden ook leuk vinden.

Meerderheid flitsbezorgers neemt risico's in het verkeer

Zo rijdt 80% soms op de stoep, fietst ruim 63% wel eens door rood en 59% van de flitsbezorgers rijdt soms over het verkeerde deel van de weg.

Kwart van de jongeren reed wel eens auto zonder rijbewijs

Daarnaast heeft bijna een derde van de jongeren eens gereden op een scooter, terwijl zij daarvoor geen rijbewijs hadden, blijkt uit onderzoek van jongerenorganisatie TeamAlert.

Alle brugklassers veilig naar school door Van 8 Naar 1

Na elke zomervakantie is het grote moment daar. Veel jongeren stappen op de fiets en fietsen voor het eerst naar hun nieuwe middelbare school. Samen met Veilig Verkeer Nederland zorgt TeamAlert ervoor dat ze veilig door het verkeer bewegen.

Online escaperoom pakt afleiding in het verkeer aan

Om afleiding in het verkeer onder jongeren bij de bron aan te pakken, heeft TeamAlert een nieuwe online escaperoom ontwikkeld.

1/5

Meer weten over TeamAlert?

Neem dan contact met ons op!

Contactformulier zakelijk

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.