TeamAlert - Gezonde leefstijl - Fastfood -

Leven we gezonder of ongezonder?

Nederlanders eten meer groente, fruit en vis en lijken daarmee gezonder te eten. Toch blijkt uit onderzoek dat de helft van de Nederlanders vindt dat er een pondje teveel aanzit. We zijn over het algemeen zoekende, twijfelende kopers die wel bewust bezig zijn met gezondheid maar niet geloven dat er een eenduidige waarheid is over voeding.

Cijfers over voedsel
Uit onderzoek blijkt dat 30% van de Nederlanders meer fruit en groenten is gaan eten. Ook eten mensen meer vis, noten, zaden en kip. Nederlanders eten daarnaast 30% minder suiker, 29% minder zout en 17% minder aardappels en rood vlees. 6% geeft aan vegetariër te zijn en dus geen vlees en vis te eten. 31% noemt zichzelf flexitariër, wat inhoud een of meer dagen per week bewust geen vlees en vis te eten. 

Minder gezond gedrag
Toch neemt het gezonde gedrag gemiddeld eerder af dan toe. 49% geeft aan te vinden dat ze te stevig zijn. En ondanks dat de helft van den Nederlanders bewust eet, blijkt een derde er op los te eten. Met name Nederlanders onder de 35 eten wat gemakkelijk, snel en lekker is. Of dat gezond is maakt daarbij niet aan. Dat we ongezonder worden komt niet alleen door ongezonde voedingsgewoontes of een te hoge calorie-inname, maar ook door een tekort aan lichamelijke beweging. 

Wisselende adviezen
Er wordt erg veel onderzoek gedaan naar voeding. Dit heeft eerder een negatief dan positief effect. Het levert kookstress op en maakt Nederlanders onzeker. Zo wordt er gedacht dat de waarheid over voeding niet bestaat. Ook vinden Nederlanders voedingsadviezen al snel betuttelend of begrijpen de steeds weer nieuwe richtlijnen niet. Maar gezonde voeding blijft een belangrijk thema en jong geleerd is oud gedaan. Daarom zet TeamAlert zich in om jongeren op interessante, begrijpelijke en vooral leuke wijze te laten nadenken over hun voedingspatroon. Benieuwd hoe? Bekijk dan de projecten!

Bron: Motivaction

Delen gaat nooit vervelen