TeamAlert - 2todrive - Eigen licentie (1)

Lichte daling verkeersongevallen in gemeente Utrecht

Het aantal verkeersdoden en verkeersongevallen zijn afgelopen jaar lichtelijk gedaald in de stad Utrecht. De gemeente zet zich via het programma Verkeersveiligheid in voor het vergroten van objectieve en subjectieve veiligheid in het verkeer. 

Daling in cijfers
Er zit een daling in het aantal ongevallen, gewonden en verkeersdoden. In 2016 waren er 2.674 ongevallen, die zorgden voor 670 gewonden en 7 doden. In 2017 lag dit aantal op 2.439 ongevallen waar 604 mensen gewond raakten en 2 doden vielen. Het aantal ongevallen wisselde de afgelopen vier jaar, maar het aantal gewonden is sinds 2014 niet meer toegenomenBenieuwd wat TeamAlert doet voor meer veiligheid in het verkeer? Bekijk de verschillende thema's en projecten.  

Programma Verkeersveiligheid
Via het programma Verkeerveiligheid zorgt gemeente Utrecht voor het verminderen van het aantal verkeersongevallen en verkeersslachtoffers en het vergroten van hoe veilig Utrechters zich voelen in de stad. Dit wordt bereikt door het veiliger inrichten van de openbare ruimte en bevorderen van veilig gedrag in het verkeer. Alle details over de inzet en cijfers zijn terug te vinden in het voortgangsrapport op de website van gemeente Utrecht.

Verbouwen en bijleren
Er worden verschillende projecten uitgevoerd. Denk daarbij aan het aanbrengen van verkeersdrempels en versmallingen maar aanpassing van belijning en volledige reconstructie van straten. Daarnaast krijgen verschillende groepen stadsbewoners educatie doormiddel van bijvoorbeeld fietsverlichtingsacties en fietscursussen. Ook bewustwordingscampagnes en handhaving worden ingezet voor het een betere verkeersveiligheid. 

 Bron: Voortgangsrapportage Verkeersveiligheid

 

Delen gaat nooit vervelen