TeamAlert - Gezonde Levenstijl - Meisje drinkt water -

Middelbare scholen stoppen met verkoop suikerhoudende frisdrank

Vandaag werd bekend gemaakt dat middelbare scholen vanaf eind 2018 geen suikerhoudende frisdrank meer verkopen. Directeur Raymond Gianotten van De Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen zegt dat frisdrankproducenten de levering van de ongezonde drankjes, die bomvol suiker zitten, stopzetten. De light dranken zullen nog wel worden verkocht.

Hoofddoel
Deze beslissing is de volgende stap om scholieren en jongeren een bewustere keuze te laten maken en dat vindt voedingswetenschapper Liesbeth Smit een geweldig idee. "Dagelijks frisdrank drinken is niet gezond. We hebben zoveel bewijs dat alle suikerhoudende dranken slecht voor je zijn. Je wordt er gewoon dik van."

Overgewicht
Uit de laatste cijfers van het CBS uit 2015 blijkt dan ook dat bijna 10 procent van de jongeren tussen de 12 en 16 jaar oud in Nederland matig overgewicht heeft. Daarbij kampt 2.5% van de jongeren in diezelfde leeftijd met obesitas. Daarom is het heel belangrijk dat scholieren vanaf nu en in de toekomst bewust(er) met hun voeding omgaan. TeamAlert juicht dit initiatief enorm toe. Met het project Spraakwater stimuleren TeamAlert en Jogg jongeren om meer water te drinken en hen bewust te maken van de voordelen hiervan.

Delen gaat nooit vervelen