TeamAlert - Gezonde leefstijl - Blikje -

Mars draagt bij aan gezonde schoolkantines

Snoepmaker Mars vindt dat de jeugd gezonder moet leven en is daarom blij dat het lukt om minder Marsen en Snickers te verkopen in de Nederlandse schoolkantines. Om toch producten te blijven verkopen heeft Mars een slimme oplossing bedacht: een Mars-automaat waar nauwelijks Mars-producten instaan. 

Gezondere automaatkeuze 
In 700 middelbare scholen staan machines met de naam Your Choice. Deze machines vult Mars met diverse producten. Wat er in de automaten zit hangt af van de keuze die de school maakt. Zo kan de school kiezen voor 'Zilveren Kantine' of de nóg gezondere 'Gouden Kantine'. De gezondste automaten bevatten voor 90% gezonde snacks en de zilveren optie 80%. Hoe Mars dit rendabel maakt? Door het zelf te regelen. 

Samenwerkingen 
Het regelen van die gezondere producten kan Mars niet alleen. Dus werkt het bedrijf samen met onder andere Friesland Campina voor yoghurtdrankjes, Spabel voor flesjes Spa en PepsiCo voor minder calorievolle zakjes chips. Die 90% gezondere snacks betekent namelijk niet alleen fruit en water. Iets mag in de machine zolang het de grens van 110 kilocalorieën niet overschrijdt. Onder deze grens vallen snacks als ontbijtkoekrepen en fruitwater. 

Partner van convenant
Mars is partner van het convenant 'Akkoord gezonde voeding op scholen'. In dit convenant staat dat de scholen als eerste verantwoordelijk zijn, maar dat ook leveranciers hun maatschappelijk verantwoorde steentje moeten bijdragen. Het Voedingscentrum controleert of iedereen zich aan de afspraken houdt. Zo werken scholen, Mars en het Voedingscentrum samen aan het bieden van gezondere keuzes. Uiteindelijk ligt de keuze natuurlijk toch bij de leerling. Om jongeren te overtuigen ook echt voor die gezondere keuze te gaan heeft TeamAlert verschillende projecten onder het thema gezonde leefstijl

Bron: RTL Z

Delen gaat nooit vervelen