TeamAlert - Veiligheid op straat - Vuurwerk -

Middelbare scholieren lanceren vuurwerkcampagne

Leerlingen van het LMC in Rotterdam en het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel lanceren een campagne om aandacht te vragen voor de gevaren van vuurwerk. De campagne is een onderdeel van het project Your Message-Firework van TeamAlert. De campagne wordt gelanceerd samen met burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam), Oskam (Capelle) en oogarts Tjeerd de Faber van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

De leerlingen van de twee betrokken scholen kregen opdrachten om te achterhalen hoe medeleerlingen over vuurwerk denken. Ook is gekeken naar welke sociale norm er op dit moment geldt binnen de school over het afsteken van vuurwerk en het bezitten van illegaal vuurwerk. Elke school maakte vervolgens een eigen campagne waarmee leeftijdgenoten worden gemotiveerd om er een veilige jaarwisseling van te maken. Burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam), Oskam (Capelle), oogarts Tjeerd de Faber van Het Oogziekenhuis Rotterdam en Stichting TeamAlert sloegen de handen ineen om de leerlingen op weg te helpen met de campagne.

Bewustzijn creëren
Met dit project wil TeamAlert samen met de gemeente Rotterdam, Capelle aan den IJssel en het Oogziekenhuis jongeren bewust maken van de gevaren van (illegaal) vuurwerk en de rol die zij kunnen spelen om andere jongeren te motiveren om er een veilige jaarwisseling van te maken. Tijdens de laatste jaarwisseling werden namelijk in totaal 473 mensen met vuurwerkletsel behandeld op de bijna negentig spoedeisende hulpafdelingen in Nederland. 176 mensen raakten gewond aan een of beide ogen. Veel van deze slachtoffers zijn jongeren.

Delen gaat nooit vervelen