TeamAlert - Afleiding - smartphone-auto -

Onderweg? Telefoon weg!

ETTEN-LEUR - Scholieren van de Katholieke Scholengemeenschap Etten – Leur (KSE) winnen een prijs voor de beste slogan tegen afleiding door de smartphone in het verkeer. Een groep van vijfentwintig vwo’ers en havisten uit de derde klas bedachten de slagzin: ‘Onderweg? Telefoon weg!’. 28 mei hangen de scholieren de posters met tekst door de school.

Het bedenken van de slogan is onderdeel van het project Your Message van jongerenorganisatie TeamAlert. Het project krijgt financiële steun van de gemeente Etten-Leur. Aan het project deden zes groepen van de KSE mee van ieder vijfentwintig leerlingen. Als prijs ontvangen de scholieren een sleutelhanger met hun slogan erop. TeamAlert motiveert scholieren om elkaar te overtuigen om zich veilig te gedragen op de fiets.

Afleiding

Jongeren (en volwassenen) zijn in het verkeer bezig met allerlei activiteiten die afleiden. Ze luisteren muziek, bellen of appen. Gebruik van de smartphone neemt de laatste jaren meer toe en heeft negatieve effecten op het verkeer. In 68% procent van de verkeersongevallen speelt afleiding, waaronder het gebruik van de smartphone, een rol (SWOV, 2017). Om deze reden heeft het tegengaan van afleiding hoge prioriteit bij TeamAlert.

 

Delen gaat nooit vervelen