TeamAlert - Veilig fietsgedrag - Fietsfix - Eigen licentie

Persbericht - Brakke studentenfietsen gratis gefixt tijdens de UIT

TeamAlert leert studenten hoe ze zelf hun fiets kunnen repareren tijdens de UIT. Uitvoeringsmedewerkers van TeamAlert maken op donderdag 16 augustus in het Griftpark studenten bewust van het gebruiken van een fiets die technisch in orde is en hoe simpel en goedkoop het repareren van een fiets is.

De fiets is namelijk hét vervoermiddel voor de student, alleen laat de veiligheid ervan nog wel eens te wensen over. Fietsers in de leeftijdscategorie 18 t/m 24 jaar hebben het vaakst geen werkend voor- en achterlicht. (Bron: TNS Nipo, 2015)

Van onveilige naar veilige fiets
TeamAlert gaat met studenten in gesprek over het belang van een veilige fiets en verrichten kleine reparaties aan de fietsen, zoals, lampjes fixen, kabels vastzetten, remblokjes checken of een fietsbel monteren. Zo zien de studenten hoe eenvoudig het is om zelf je fiets te onderhouden en dat veilig fietsen niet duur hoeft te zijn!

Tijdens een quiz wordt de kennis over fietsen en het verkeer van de studenten op de proef gesteld. Daarnaast worden zij uitgedaagd om met een levensgroot Polaroidframe op de foto te gaan. Het frame bevat de boodschap ‘Ik kan… (bijvoorbeeld een fietsband plakken)’ en ‘Ik zoek… (bijvoorbeeld iemand die de afwas doet)’. Hierdoor worden (mede)studenten gestimuleerd om ook een fiets te (laten) fixen voor een tegenprestatie. De jongeren kunnen hier een foto van maken en doorplaatsen op social media met de hashtags #voorwathoortwat #fietsfix. 

Delen gaat nooit vervelen