TeamAlert - Beginnend Bestuurder - Scooterelite - Eigen licentie

Persbericht - TeamAlert met scootersimulator op Studie Experience

TeamAlert staat 29 november van 10.00 tot 21.00 op de Studie Experience in Almere met het project Scooter Elite. Jonge scooter-, brommer- en snorfietsrijders zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Middels een real-life scootersimulator maakt TeamAlert jongeren bewust van de risico’s van (asociaal) rijgedrag en hun kwetsbare positie in het verkeer. 

Tijdens de Scooter Elitegame is het de bedoeling dat je op de scooter veilig een route van huis naar school aflegt. De taak is om op tijd, maar ook veilig op locatie aan te komen; onderweg moet je bijvoorbeeld stoppen voor rood licht, je snelheid aanpassen, richting aangeven en rekening houden met verschillende weertypes. Hierbij wordt een beroep gedaan op gevaarherkenning en het kunnen anticiperen op andere weggebruikers. De score laat zien welk type bestuurder je bent. Ben je een veilige scooterrijder? Dan behoor je tot de Scooter Elite!

Over Studie Experience Veel leerlingen van het voortgezet onderwijs staan er nog niet bij stil, maar er komt een moment dat je een studie- of beroepskeuze moet gaan maken. Op tijd starten met oriënteren en informatie inwinnen is belangrijk om verkeerde keuzes te voorkomen. Om die reden wordt Studie Experience georganiseerd. Dit is een gratis, regionale studiebeurs voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo-schoolverlaters die graag door willen studeren. TeamAlert staat bij stand 29. Studie Experience vindt plaatst in het topsportcentrum aan de Pierre de Coubertinlaan 7.

 

Delen gaat nooit vervelen