transparent.png

Scholieren voorgelicht over financiën

LEIDEN – Leerlingen van het Leonardo College krijgen voorlichting over hoe ze met geld om moeten gaan. Jongerenorganisatie TeamAlert houdt 7 juni het project Your Message Money, waarbij de jongeren zelf een begroting leren maken. Dit project is tot stand gekomen door de financiële steun van de gemeente Leiden.

Het is belangrijk om jongeren vroeg te leren omgaan met geld. Het is bewezen dat als je dit in je jeugd leert je later minder snel in de financiële problemen terecht komt (Bron: Nibud).

Op scholen voert TeamAlert om deze reden het project Your Message Money uit. Onder de begeleiding van medewerkers van TeamAlert gaan jongeren met elkaar in gesprek over geldzaken, hun eigen ervaringen, groepsdruk en de sociale norm rondom geld. Vervolgens doen ze een quiz om erachter te komen wat voor soort geldtype ze zijn. Daarna maken de jongeren een begroting en bedenken ze tips om slim om te gaan met geld.

Het project werkt met peereducatie: de voorlichters van TeamAlert zijn in dezelfde leeftijdscategorie of iets ouder dan de doelgroep. Jongeren nemen sneller iets aan van leeftijdsgenoten. Uit de enquête die afgenomen is bij een eerdere uitvoering van Your Message Money blijkt dat 96,5% van de jongeren het thema geldzaken belangrijk of heel belangrijk vindt. En dat ze de medewerkers beoordelen met een acht.

Delen gaat nooit vervelen