fiets youtubebanner formaat.png

TeamAlert lanceert Drunk Wheels

UTRECHT - Stichting TeamAlert lanceert Drunk Wheels: zijwieltjes voor dronken fietsers. Het product is met name bedoeld voor studenten. ‘Zodat zij veilig thuiskomen na het uitgaan.’ Vanaf vandaag kunnen de Drunk Wheels via de website van TeamAlert besteld worden. De eerste honderd exemplaren zijn gratis.

‘Het is algemeen bekend dat studenten veel drinken en het meest gebruikte vervoersmiddel om  naar huis te komen is de fiets. Natuurlijk hebben we het liefst dat jongeren met een taxi naar huis gaan, maar dit is vaak te duur voor studenten. Om deze reden brengen we Drunk Wheels op de markt en kunnen studenten toch op een veilige manier thuiskomen,’ aldus Hannah Hamans, persvoorlichter Stichting TeamAlert.

Gebaseerd op onderzoek

Afdeling Onderzoek & Gedragsverandering deed onderzoek onder 122 jongeren naar de effecten van Drunk Wheels. Het ongevalsrisico neemt met 23% af. Jongeren fietsen stabieler en slingeren minder. Ook blijken ze voorzichtiger te fietsen wanneer de Drunk Wheels aan hun fiets zijn gemonteerd. Deelnemers aan het onderzoek geven aan zich veiliger te voelen wanneer ze met Drunk Wheels naar huis fietsen. Wel raadt TeamAlert af om deel te nemen aan het verkeer met Drunk Wheels wanneer gebruikers een hoger alcoholpromillage dan 1,5 hebben. Dit betreft zeven glazen voor een man en vijf glazen voor een vrouw.

Productspecificaties

Het product is vanaf vandaag te bestellen op de website en kost €24,95. De eerste honderd exemplaren zijn gratis. Drunk Wheels zijn eenvoudig vast te klikken aan de fiets, waardoor ze voor het uitgaan gemonteerd kunnen worden.

Drunk Wheels bestel je hier

Delen gaat nooit vervelen