TeamAlert - Afleiding nieuwsitems - deuk auto -

Aantal verkeersdoden neemt opnieuw toe

Volgens cijfers van het CBS is het aantal verkeersdoden vorig jaar opnieuw toegenomen. Nadat in 2015 nog 621 mensen het leven lieten in het verkeer, waren er vorig jaar 629 dodelijke verkeersslachtoffers. Dit is het tweede jaar op rij waarin er een stijgende lijn in het aantal verkeersdoden te zien is, terwijl het getal tot 2015 juist dalende was.

Afleiding
Vooral in de groep verkeersdeelnemers tussen de 20 en 30 jaar is een flinke stijging te zien. Hierin ging het aantal dodelijke slachtoffers van 87 in 2015, naar 99 in het afgelopen jaar. Directeur-bestuurder Henk Schravemade noemt de cijfers ‘niet om over naar huis te schrijven’: “Het ziet er ook slecht uit voor de doelgroepen waar wij ons met TeamAlert op richten. Wij balen daar dan ook ontzettend van; die jonge mensen, vaak pas aan het begin van hun leven, laten natuurlijk een enorm gat achter in hun omgeving. Het spreekt voor zich dat wij ons de komende jaren er hard voor willen maken dat deze cijfers weer terug worden gedrongen, zeker wanneer we kijken naar het opkomende gevaar van de smartphone. Afleiding in het verkeer zorgt voor veel riskante situaties, zo blijkt ook weer uit deze cijfers.”

Manifest
Het nieuws komt nog geen twee weken nadat 32 verschillende organisaties, waaronder TeamAlert, naar Den Haag zijn afgereisd om het aanstaande kabinet middels een manifest op te wijzen dat er meer aandacht moet komen voor verkeersveiligheid. TeamAlert weet dankzij pakweg 600 uitvoeringen ieder jaar maar liefst 170.000 jongeren een-op-een te bereiken.

Delen gaat nooit vervelen