male-business-executive-using-virtual-reality-headset_1170-1986.jpg

Virtual Reality & Augmented Reality - Hype of de toekomst in educatie?

Op dinsdag 23 januari wordt er in Utrecht een lezing gehouden over de inzet van Virtual Reality en Augmented Reality.

Sinds de laatste jaren is deze nieuwe ontwikkeling erg groot geworden en wordt er veel mee geëxperimenteerd. De hype is inmiddels over en wordt nu vooral gebruikt voor educatieve doeleinde. Het gaat hierbij vooral om het “belevenis-leren”.

Op deze avond wordt er uitleg gegeven over de effecten van de Virtual Reality op je brein en kan je zelf ervaren hoe de virtuele wereld er uit ziet. Interessant dus voor producers, uitgevers, (eind)redacteuren, marketing/communicatieadviseur of anderen die geïnteresseerd zijn in het inzetten van de Virtual Reality en Augmented Reality.

Er komen verschillende sprekers vertellen over hun ervaring waaronder Mart Vreeswijk, medewerker van TeamAlert. Tijdens het project ‘Beat The Street’ is er gebruik gemaakt van deze nieuwe ontwikkeling. De jongeren worden met dit project blootgesteld aan vijf verschillende gevaarlijke verkeersituaties. Zo kan TeamAlert in gesprek gaan over de gemaakte keuzes en leren zij op een interactieve manier het verkeer in te schatten.  

De lezing begint om 19.00 uur en voorafgaand kan er eventueel gegeten worden. Via deze site kun je meer informatie vinden en een toegangsbewijs kopen. Het evenement zal plaats vinden bij Pop-up Proffesionals op Grebberberglaan. 

Delen gaat nooit vervelen