vuurwerk afsteken - TeamAlert.jpg

Voorkom vuurwerkoverlast en ongelukken tijdens de komende jaarwisseling

Het lijkt nog ver weg: de jaarwisseling, maar binnen drie maanden is het zo ver. Elke oud en nieuw komen tienduizenden meldingen binnen over vuurwerkoverlast en zijn er honderden vuurwerkslachtoffers die met verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. Een groot deel hiervan bestaat uit jongeren. Daarom vindt TeamAlert het belangrijk dat jongeren veilig met vuurwerk omgaan en omwonenden zo min mogelijk overlast hebben.

Wil je dat de jongeren in jouw gemeente of op jouw school meer bewust worden van de gevaren van vuurwerk? Dat kan! TeamAlert ontwikkelde hiervoor nieuwe projecten ingericht op de wensen van onze opdrachtgevers. Jongeren gaan tijdens de projecten zelf met het thema aan de slag. Door middel van rollenspellen worden jongeren actief aan het denken gezet over het thema. Jongeren leren zich inleven in buurtbewoners, de politie en de gemeente. Daarnaast is er de mogelijkheid om jongeren zelf een vuurwerkcampagne te laten ontwikkelen.

Voor het praktijkonderwijs is het project Studio Flits! Vuurwerk ontwikkeld. Voor het vmbo, havo en vwo is het project Your Message Firework. Daarnaast is maatwerk mogelijk, zodat het project afgestemd is op de lokale problematiek, zoals illegaal vuurwerk, autobranden, carbid schieten en vuurwerkvrije zones. Ook is het mogelijk dat TeamAlert samenwerkt met lokale partijen, zoals jongerenwerk.

Interesse? Neem contact op! Onze adviseur kan ook langskomen voor een kennismakingsgesprek, zodat we samen opzoek kunnen naar de juiste oplossing voor de vuurwerkproblematiek. 

 

Delen gaat nooit vervelen