kantoor.jpg

Zitten slecht voor je gezondheid?

Dat zitten niet goed voor je is, wisten we al, maar hoogleraar sportgeneeskunde Frank Backx leert ons dat het nog slechter voor ons is dan gedacht.

Studenten en vooral werknemers zitten gemiddeld het langst, denk bijvoorbeeld aan de lange dagen op kantoor. Hiermee verhogen we de kans op hart- en vaatziekten, dementie en verschillende vormen kankers zoals borstkanker en dikke darmkanker. Ook kunnen rugproblemen en de gevolgen van hartinfarcten en hersenbloedingen erger worden door te veel te zitten. Er is zelfs een naam gegeven aan dit probleem: Het inactiviteitssyndroom.

Het is belangrijk om elk halfuur dat je zit, vijf minuten te bewegen. Om dit te realiseren kun je jouw collega persoonlijk spreken in plaats van intern mailen. Ook kan je tijdens een telefoongesprek een rondje lopen. Heb je een bureau dat omhoog kan? Probeer dit een keer uit. Af en toe staand werken is ook goed voor je. Het zal eerst even wennen zijn maar het is goed om af en toe van houding te wisselen.

Het is voor iedereen, ongeacht of je de hele dag zit of niet, belangrijk om 30 minuten per dag bewegen. Klinkt aanneembaar maar toch haalt maar de helft van de Nederlanders dit. Een manier om dit te halen is de bureaufiets. Hierin kan je toch nog de nodige minuten bewegen tijdens werktijd.  

Bron: AD.nl

Delen gaat nooit vervelen