TeamAlert - Veilig fietsgedrag - Your Message - Eigen licentie (2)

Ruim 80% van de leerlingen waardeert Your Message

Uit een procesevaluatie begin 2017 van het TeamAlert-project Your Message Traffic, gehouden op het Deltion College en Landstede MBO, is gebleken dat meer dan 80% van alle ondervraagde leerlingen het project weet te waarderen. Het project, dat er op is gericht om mbo-studenten tussen de 16 en de 20 jaar bewuster te maken van het belang van verkeersveiligheid, bleek tijdens deze uitvoeringen een schot in de roos.

Zo was de overgrote meerderheid (88,2%) van de leerlingen van mening dat de uitvoeringsmedewerkers van TeamAlert de informatie en kennis op een duidelijke en motiverende manier overbrachten. Daarnaast gaf 32,4% van de leerlingen aan dat zij het bedenken van een campagne ter verbetering van de lokale verkeersveiligheid het leukst vonden, terwijl het minst leuke onderdeel volgens hen (15,6%) het presenteren was.

Kanttekeningen zijn er vanzelfsprekend ook: zo vinden leerlingen op het Deltion College bijvoorbeeld dat het project te kort duurt en daarnaast betwijfelen ze of hun deelname aan het project echt ervoor gaat zorgen dat zij hun gedrag veranderen. Daarentegen vinden ze dat het project goed bij mbo-leerlingen past en geven leerlingen van het Landstede aan dat ze het project leuk vinden om te doen, omdat het anders is dan normale lessen. Zij zouden het project dan ook aanraden aan andere leerlingen.

Meer informatie?

Download de hele evaluatie

WAAROM
TEAMALERT?!

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld

Voor en door jongeren

Delen gaat nooit vervelen