Bobtival TeamAlert 6.jpg

User Experience-onderzoek BOB

Liefst 40% van de jongeren geeft Bob-project TeamAlert een 10

Uit recent user experience-onderzoek van jongerenorganisatie TeamAlert naar haar project BOB is gebleken dat jongeren het project gemiddeld beoordelen met 9.0, waarbij 39,7% het project met een 10 beoordeelt. De uitvoeringsmedewerkers van TeamAlert worden nog beter beoordeeld: jongeren beoordelen hen met een 9.2.

Uit het onderzoek van dit jaar blijkt dat veel meer jongeren van plan zijn hun gedrag te veranderen in verhouding tot eerder onderzoek. Waar het in 2016 om 17% van de jongeren ging, toont het onderzoek aan dat in 2017 48,8% van de jongeren van plan is hun gedrag te veranderen. Nog opvallender is de stijging in het percentage jongeren dat is gaan nadenken over de rol die zij in het verkeer hebben. Het BOB-project leidt in 2017 tot een percentage van 72,7% in verhouding tot 22% in het jaar ervoor.

Verschil tussen de beide onderzoeken – 2016 en 2017 – is het samenvoegen van de antwoordcategorieën “ja” en “een beetje” tot de categorie “gedragsverandering”. Hierdoor rijst wel de vraag of de samenvoeging van deze categorieën wel mogelijk en wenselijk is voor dit project. Het is in elk geval zo dat de doelstellingen van het project voor alle deelnemers helder zijn: de pakkende slogan ‘100% BOB = 0% OP’ slaat dan ook goed aan.

 

 

Meer informatie?

Download hier het onderzoek

WAAROM
TEAMALERT?!

Voor en door jongeren

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld