TeamAlert - Alcohol en Drugs - BobZone - Eigen licentie (22)

40% van de jongeren geeft het BOB-project van TeamAlert een 10!

Uit recent user experience-onderzoek van jongerenorganisatie TeamAlert naar haar project BOB is gebleken dat jongeren het project gemiddeld beoordelen met 9.0, waarbij 39,7% het project met een 10 beoordeelt. De uitvoeringsmedewerkers van TeamAlert worden zelfs nog beter beoordeeld: jongeren beoordelen hen met een 9.2.

Uit het onderzoek blijkt dat veel meer jongeren van plan zijn hun gedrag te veranderen in verhouding tot eerder onderzoek. Waar het in 2016 om 17% van de jongeren ging, toont het onderzoek aan dat in 2017 48,8% van de jongeren van plan is hun gedrag te veranderen. Nog opvallender is de stijging in het percentage jongeren dat is gaan nadenken over de rol die zij in het verkeer hebben: 72,7% in verhouding tot 22% in het jaar ervoor.

Verschil tussen de beide onderzoeken – 2016 en 2017 – is het samenvoegen van de antwoordcategorieën “ja” en “een beetje” tot de categorie “gedragsverandering”. Hierdoor is het mogelijk dat de vragen positiever zijn ingevuld ten opzichte van 2016. Het is in elk geval duidelijk dat de doelstellingen van het project voor alle deelnemers helder zijn: de pakkende slogan ‘100% BOB = 0% OP’ slaat dan ook goed aan.

 

 

User Experience BOB

WAAROM
TEAMALERT?!

Voor en door jongeren

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld