TeamAlert - Afleiding nieuwsitems - afbeelding fiets -

User experienceonderzoek Studio Flits!

De afgelopen maanden heeft TeamAlert onderzoek uitgevoerd hoe scholieren het project Studio Flits! beoordelen. Het project krijgt van de scholieren een 8.3 en evalueerden de medewerkers met een 9.1. Studio Flits! is een educatief project waarbij scholieren van het praktijkonderwijs leren over de gevaren van de smartphone op de fiets. Zelf maken ze een fotostrip met voorbeelden van gevaarlijke verkeerssituaties. In totaal vulden 204 scholieren de user experience in.

19.1% van deelnemers gaf het project zelfs een 10. Het project kreeg een 8.3 en scoorde daarmee ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Daarnaast waren de jongeren zeer enthousiast over de medewerkers van TeamAlert. Bijna de helft (42.6%) geeft de medewerkers een 10. Geen enkele deelnemer gaf de medewerker een onvoldoende en slechts 1.5% gaf lager dan een 7. De gemiddelde waardering voor de medewerkers was in 2017 een 9.2 en is dus vrijwel gelijk aan de waardering van 2018.

Daarnaast is in de user experience ook uitgevraagd of de jongeren daadwerkelijk hun gedrag gaan veranderen. 27.5% van de jongeren is van plan zijn of haar gedrag wel te gaan veranderen door deelname aan Studio Flits!. 37.8% van de jongeren is van plan zijn of haar gedrag een beetje te veranderen. Een derde (33.3%) van de jongeren geeft aan zijn of haar gedrag niet te gaan veranderen na deelname aan Studio Flits! Hoogstwaarschijnlijk komt dit, omdat de deelnemers het gevoel hebben dat ze het zelf al goed doen.

20.1% van de jongeren geeft aan dat ze door het project aan het denken zijn gezet over hun rol in het verkeer. Bij 40.2% van de jongeren is dit een beetje het geval.

User experienceonderzoek Studio Flits!