Escaperoom voor studenten

  1. Home
  2. Thema's
  3. Rijden onder invloed
  4. Escaperoom Escapabel

Wist je dat bij 10% van de ernstige verkeersongevallen alcohol of drugs een rol speelt? En dat studenten hierin een grote risicogroep vormen? Dit moet veranderen en daarom heeft TeamAlert in samenwerking met studenten en studentenverenigingen een escaperoom ontwikkeld. Spelers die de regels en risico’s kennen rondom drugs en alcohol in het verkeer, kraken de code en komen veilig thuis.

De uitdaging

In de game ben je samen met een groep vrienden op een huisfeest. Tegen het einde van de avond tref je je beste vriend dronken aan op de bank. Nu heb je 45 minuten om al je andere vrienden te verzamelen en samen veilig thuis te komen. Eén van jullie is de BOB. Kom jij erachter wie dit is zodat hij of zij jullie veilig naar huis kan brengen? 

Bewezen impactvol

De online escaperoom is een populaire en interactieve spelvorm waarbij spelers in een team puzzels en raadsels moet oplossen. In de opdrachten van de escaperoom Escapabel schuilen belangrijke weetjes over rijden onder invloed. Na het spel volgt een nabespreking waarbij het gedragsmechanisme transfer ervoor zorgt dat studenten kennis uit de escaperoom meenemen in hun eigen leven. De gebruikte methoden zijn wetenschappelijk onderbouwd en bevatten bewezen effectieve gedragsmechanismen die aansluiten op de motieven van het gedrag. Met als doel ervoor zorgen dat alle jongeren veilig thuiskomen!

In deze escaperoom komen feiten aan bod over rijden onder invloed. Ook wordt met de escaperoom een sociale norm gezet dat het normaal is om nuchter aan het verkeer deel te nemen

Meer weten?

Wil jij vanuit je maatschappelijke rol rijden onder invloed bespreekbaar maken binnen de jongerendoelgroep? Neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Contact

Onze adviseurs

Donna Franken

Adviseur jongeren & maatschappij

Check onze andere interventies binnen dit thema

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.