TeamAlert-Afleiding-GoMONO-eigenlicentie (2)

Afleiding in het verkeer

Aanleiding                                  

Automobilisten, maar ook fietsers en voetgangers, zijn in het verkeer bezig met allerlei activiteiten die hen afleiden, zoals luisteren naar muziek, bellen of appen. Gebruik van de mobiele telefoon tijdens deelname aan het verkeer heeft negatieve effecten op het rijgedrag. Gezien de toename van het gebruik van elektronische apparatuur in het verkeer en de mate waarin jongeren hun telefoon gebruiken, is het tegengaan van ‘Afleiding in het verkeer’ een hoge prioriteit bij TeamAlert.

TeamAlert maakt met haar projecten en (online) activiteiten jongeren bewust van de verschillende vormen van afleiding die tijdens deelname aan het verkeer kunnen voorkomen. 

Sociale norm

TeamAlert heeft verschillende projecten in het thema ‘Afleiding in het verkeer’ voor diverse opleidingsniveaus en leeftijden. Daarnaast is TeamAlert sinds 2017 één van de twee voorzitters van een kopgroep van relevante veiligheidspartners (onder meer de ANWB, Fietsersbond en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) die de problematiek rondom afleiding in het verkeer wil tackelen en een nieuwe sociale norm MONO rondom afleiding stellen.

Afleiding

Bekijk onze projecten
Delen gaat nooit vervelen

Waarom
TeamAlert?!

Voor en door jongeren

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief