Muurvastlogo-05.png

Muurvast

Je bent opgepakt in het buitenland! Voldoe jij aan de strenge eisen van de Mexicaanse jeugdgevangenis voor vrijlating?

De grootste groep verkeersslachtoffers bestaat uit 12- tot en met 19-jarigen. Hiervan vielen er 89 doden in 2019 (Veiligheid.nl & CBS, 2019).
Groepsdruk speelt een belangrijke rol in het verkeer. Denk bijvoorbeeld aan een groep jongeren die door rood fietst, met elkaar appt of aan het stunten is. Het is belangrijk om jongeren weerbaar te maken tegen deze negatieve vorm van groepsdruk.

Daarom heeft TeamAlert het project Muurvast ontwikkeld! Met Muurvast leert TeamAlert op een leuke manier jongeren specifiek te communiceren van eigen wensen, grenzen en behoeften in conflictsituaties.

Projectomschrijving
In het eerste projectonderdeel komen de jongeren de gevangenis (het klaslokaal) binnen. De leerlingen ontvangen een paspoort dat dient als leidraad voor de rest
van het project. In het paspoort komt de netgemaakte mug shot van de leerling. Dan vullen ze de eerste opdracht in die ze een zelfvertrouwen boost geeft.

In het tweede onderdeel zien de jongeren in door ‘cross the line’ dat iedereen weleens een conflict heeft.
Vervolgens zijn er verschillende opdrachten: van je houding tot het aangeven van je grenzen. Ook ontdekken de jongeren hoe ze reageren in conflictsituaties en kijken ze naar de gevolgen van groepsdruk op de lange en korte termijn.

Ten slotte doen de leerlingen een teambuildingopdracht en reflecteren ze op het project. Dan krijgen ze hun paspoort mee als reminder aan de boodschap.

Met 12 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel om alle leerlingen weerbaar te maken!
Wil jij dat we langskomen met Muurvast?
DELEN GAAT NOOIT VERVELEN

WAAROM
TEAMALERT?!

Voor en door jongeren

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld