TeamAlert - Veilig fietsgedrag - Your Message - Eigen licentie (2)

The Battle

Ga samen met je team de strijd aan in ons improvisatietheater!

 

In het verkeer is het gebruik van smartphones de afgelopen jaren enorm gegroeid. Helaas is er daarom een nieuwe oorzaak van verkeersongelukken bijgekomen. Er is bij één op de drie fietsongelukken onder jongeren sprake van afleiding.

Daarom heeft TeamAlert het project The Battle ontwikkeld! Met The Battle zorgt TeamAlert ervoor dat jongeren veiliger door het verkeer gaan.

Projectomschrijving
Tijdens The Battle gaan twee teams de strijd met elkaar aan. Het eerste spel is een interactief onderdeel dat de reactiesnelheid van de klas meet. Door de jongeren te laten inzien hoeveel invloed afleiding heeft op de reactiesnelheid, beseffen zij welk gedrag gevaarlijk is binnen bepaalde verkeerssituaties.
Al improviserend gaan ze daarna aan de slag met het uitbeelden van verschillende veilige en onveilige situaties in het verkeer. Hier is ook een zebrapad uitgelegd over de vloer en er zijn bijgeleverde attributen.
In ronde drie is snelheid weer belangrijk. Er worden quizvragen gesteld en het team dat als snelste de zoemer weet te bereiken, mag antwoord geven op de vraag.
Als laatste passen ze alles toe wat hen die dag geleerd is en formuleren ze een positief voornemen dat in het teken staat van verkeersveilig gedrag.


Met 9 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle jongeren veilig thuiskomen!

Wil jij dat we langskomen met The Battle?
Mijn moeder heeft mijn fietsboete ooit ingepakt als kerstcadeau, nou ik was er niet blij mee!
Zwin College SGM Oostburg Leerling 2018
Komen jullie volgende week weer?
OZHW Zwijndrecht Leerling 2018

Onze partners

Meer projecten

Delen gaat nooit vervelen

Waarom
TeamAlert?!

Voor en door jongeren

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld