Your Message PRO

Jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer. Ook leggen jongeren van 12 tot en met 18 jaar grote afstanden af op de fiets. In 2018 vielen 89 doden onder jongeren.

Daarom heeft TeamAlert het project Your Message PRO ontwikkeld speciaal voor het praktijkonderwijs! Met Your Message PRO zorgt TeamAlert ervoor dat jongeren veiliger door het verkeer gaan.

Projectomschrijving
Omdat Your Message PRO uit drie onderdelen bestaat, wordt de klas in drie groepjes verdeeld.


Tijdens één van de onderdelen wordt er in kaart gebracht hoe de route eruitziet die de leerlingen naar school fietsen, hoe ze op dit moment omgaan met bepaalde situaties op die route en hoe zij in de toekomst het beste kunnen omgaan met die situaties. Samen met een medewerker van TeamAlert bedenken de leerlingen passende handelingsalternatieven. Zo betrekken de leerlingen het project op hun eigen gedrag en situatie. Doordat een medewerker van TeamAlert hier feitjes verstrekt, verhoogt ook het kennisniveau van de leerling.

Het volgende onderdeel is een simulatievideo. De leerlingen krijgen een rekenmachine en daar moeten ze een code intoetsen die voorkomt in de video. Als de code genoemd wordt, zijn er een roze olifant en transformer in beeld. Omdat de leerlingen druk bezig zijn met de code intoetsen, zien ze deze gekke dingen niet. Door de jongeren de video daarna nog een keer te laten zien zonder rekenmachine, zien zij in hoeveel invloed afleiding heeft en beseffen zij welk gedrag gevaarlijk is binnen bepaalde verkeerssituaties.

Tijdens het laatste onderdeel gaan de jongeren met elkaar in gesprek aan de hand van verschillende stellingen over (on)veilig fietsgedrag. De leerlingen ontdekken dat iedereen zich anders gedraagt in het verkeer. De leerlingen kijken tijdens dit onderdeel naar wat ze kunnen leren van elkaar.

Nadat de leerlingen alle drie de onderdelen gehad hebben, gaan ze aan de slag met het maken van een poster. Dit doen ze in de eerder gemaakte groepjes, maar dan in dezelfde ruimte. Het zelf maken van de poster verhoogt het commitment met de inhoud daarvan: iets wat je zelf gemaakt hebt, zorgt voor een groter verantwoordelijkheidsgevoel en trots.

Met 3 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle jongeren veilig thuiskomen!

Wil jij dat we langskomen met Your Message PRO?

Waarom TeamAlert?!

Voor en door jongeren

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld

DELEN GAAT NOOIT VERVELEN!