2todrive.jpg

2toDrive

Uit onderzoek van de SWOV blijkt dat bij 20% van alle ernstige verkeersongevallen jongeren betrokken zijn. Dit is een opvallend percentage, aangezien de groep beginnende bestuurders een klein deel uitmaakt van het totaal aantal weggebruikers. Vanwege dit feit is in 2011 2todrive ontwikkeld. 2toDrive geeft jongeren vanaf hun 16e jaar de mogelijkheid om onder begeleiding van een coach rijervaring op te doen. Vanaf 17 jaar kunnen jongeren rijexamen doen. Tot hun 18e verjaardag mogen jongeren vervolgens de weg op onder begeleiding.

2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring op doet. De SWOV heeft berekend dat 2toDrive kan leiden tot 16 minder verkeersdoden per jaar in Nederland.

2toDrive is een initiatief van TeamAlert en werkt, om dit project te realiseren, samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de RDW, het CBR en de SWOV. Op www.2todrive.nl is meer informatie over het project en de rol van de partijen te vinden.