TeamAlert - Veilig fietsgedrag - Your Message - Eigen licentie (2)

Your Message Money

Ontwikkel je eigen creatieve campagneplan en overtuig je vrienden!

 

Financiële educatie thuis en op school is belangrijk, maar blijkt vaak minimaal. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de jongeren dit thema nooit bespreekt op school en de helft vindt het lastig om met geld om te gaan. Als gevolg hebben ruim 163.000 jongeren tussen de 15 en 25 jaar geldproblemen.

Daarom heeft TeamAlert het project Your Message Money ontwikkeld! Met Your Message Money maakt TeamAlert voor jongeren inzichtelijk hoe je het verstandigst met geld omgaat.

Projectomschrijving
Tijdens Your Message Money gaan de leerlingen eerst het gesprek aan met de medewerkers van TeamAlert over geldzaken en hun eigen ervaring daarmee. Daarna vinden ze middels een quiz uit tot welke ‘geldtype’ zij behoren.
Aan de hand van de uitkomst van de quiz, vormen ze groepjes. In deze groepjes maken deze jongeren een begroting voor een fictieve jongere die past bij hun geldtype. Zo leren zij hoe ze een financieel overzicht maken en is deze ook toepasselijk op hun eigen situatie. Ook bedenken ze een gouden tip. Die noteren ze op de sleutelhanger als reminder en krijgen ze mee naar huis.
Tot slot creëren de leerlingen hun eigen campagne; ze gaan aan de slag met een poster en slogan. Met het campagneplan overtuigen zij hun leeftijdsgenoten ervan om handiger met geld om te gaan.


Met 10 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle leerlingen geen betaalproblemen krijgen!

Wil jij ook dat we langskomen met Your Message Money?