TeamAlert - Veilig fietsgedrag - Your Message - Eigen licentie (2)

Your Message Money

Uit onderzoek van Weet wat je besteedt, blijkt dat ongeveer de helft van de jongeren het lastig vindt om goed met geld om te gaan. Als gevolg hebben ruim 163.000 jongeren tussen de 15 en 25 jaar betaalproblemen. Met het project 'Your Message Money' wil TeamAlert jongeren bewust maken van hun (keuzes in) geldzaken.

TeamAlert wil jongeren op een aansprekende manier leren om bewust om te gaan met geld. Daarbij is het hoofddoel geldzaken bespreekbaar maken én inzicht krijgen in het eigen gedrag rondom dagelijkse financiën. Dit doen we klassikaal. Als vorm is gebruik gemaakt van het eerder ontwikkelde project 'Your Message', gericht op verkeer. Dit project is door de opzet zeer geschikt om ingezet te worden bij thema’s buiten verkeersveiligheid.

Your Message is een interactief project waarbij de educatiemedewerkers van TeamAlert in gesprek gaan met leerlingen van de middelbare school of het MBO over hun dagelijkse gelduitgaven. Jongeren gaan in teams aan de slag met een begrotingsspel, discussiëren onderling over sparen, lenen en uitgaven. Ook bedenken ze tips voor hun leeftijdsgenoten en maken zij een poster om op te hangen in de school. De boodschap van de poster wordt door de jongeren, onder begeleiding van peer educators van TeamAlert, ontwikkeld. Zo past de boodschap bij hun eigen omgeving en de eventuele problemen die hier spelen.