TeamAlert - Gezonde Levenstijl - Drinken -

Gezondheid

  • Eén op de zeven Nederlandse jongeren heeft overgewicht. Bron: JOGG
  • 74% van de jongeren tussen de 12 en 17 jaar voldoet niet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Bron: NNGB
TeamAlert laat jongeren nadenken over hun eigen voedingskeuzes en leefstijl en maakt ze bewust van (de voordelen van) gezonde voeding.

Aanleiding                                  
Overgewicht is een van de ernstigste bedreigingen van onze volksgezondheid. Een van de grootste oorzaken is ongezonde voeding. Jongeren maken dagelijks vele voedingskeuzes. Dit doen zij veelal uit gewoonte en zonder bewuste afwegingen. Zo krijgen jongeren tussen de 7 en 18 jaar dagelijks gemiddeld 130 kilocalorieën binnen uit zoete drankjes, een hoeveelheid die gelijk staat aan 6,5 suikerklontjes. Daarnaast zorgt de cafeïne in energydrinks voor rusteloosheid, slaapproblemen en/of hoofdpijn. Naast suikerhoudende dranken is alcohol ook een grote boosdoener. Het kan de groei van de hersenen en andere organen belemmeren.

Jongeren realiseren zich vaak niet wat de voordelen van een gezonde leefstijl zijn en daarnaast hebben zij moeite met het maken van gezonde(re) keuzes. Met De Gezonde Supermarktcoach maakt TeamAlert jongeren bewust van het belang van goede voeding en laat ze zien wat jongeren zélf kunnen doen om gezonde voedingskeuzes te maken. Tijdens het project #7dagenwater en Spraakwater staan de voordelen van water drinken centraal. TeamAlert gelooft dat water drinken bijdraagt aan een fitte en gezonde leefstijl van jongeren.

Gezonde leefsstijl

Bekijk onze projecten
Delen gaat nooit vervelen

Waarom
TeamAlert?!

Voor en door jongeren

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief