TeamAlert - Veilig fietsgedrag - Kruispunt - Eigen licentie (2)

Kruispunt-S

DURF JIJ OP HET NAGEMAAKTE KRUISPUNT JE STEM TE LATEN HOREN IN ONS DEBAT?

 

Het gebruik van de smartphone in het verkeer is enorm toegenomen. Dit heeft helaas gezorgd voor een nieuwe oorzaak van verkeersongevallen. Eén op de vijf fietsongevallen onder jongeren heeft te maken met smartphonegebruik tijdens het fietsen.

Daarom heeft TeamAlert het project Kruispunt-S ontwikkeld! Met Kruispunt-S maakt TeamAlert op een leuke manier jongeren bewust van de risico’s die zij lopen in het verkeer. 

Projectomschrijving  
In de setting van een nagemaakt kruispunt, te midden van verkeerslichten, debatteren leerlingen over hun eigen gedrag in het verkeer. Een debatleider van TeamAlert brengt het gesprek over verkeersveiligheid op gang met filmpjes, stellingen en leuke spelopdrachten. Door een competitie-element doen alle leerlingen actief mee.

Er wordt één vak uitgeroepen tot winnaarsvak. Daarnaast kiest de jury ook nog een beste debater. Het winnaarsvak krijgt een slim prijsje dat als reminder dient en de beste debater krijgt een mooie beker mee naar huis.

Met 9 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor dat alle leerlingen veilig thuiskomen! 

Wil jij dat we langskomen met Kruispunt-S?

Onze partners

Meer projecten

Delen gaat nooit vervelen

Waarom
TeamAlert?!

Voor en door jongeren

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld