TeamAlert - Beginnend Bestuurder - Blikveld - Eigen licentie (1)

Blikveld

 Kan jij de verkeerssituatie goed inschatten? Vind het uit in de video! 

 

Vier op de vijf jongeren rijden wel eens te hard. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Bij één op de drie dodelijke ongelukken speelt te hard rijden een rol.

Daarom heeft TeamAlert het project Blikveld ontwikkeld! Met Blikveld maakt TeamAlert op een leuke manier jongeren bewust van de gevaren die je in het verkeer loopt als beginnend bestuurder.

Projectomschrijving

Blikveld heeft twee verschillende modules. Module 1, ‘Vooruitblik’, richt zich op het gebrek aan rijervaring. Met een korte introductie maken de medewerkers van TeamAlert jongeren bewust van hun kwetsbare positie als beginnend bestuurder. Vervolgens maken de jongeren, onder begeleiding, een effectieve videotraining om risico’s op de weg beter in te schatten.


In de videotraining krijg je acht verschillende verkeerssituaties te zien die ieder inleiden met een filmpje waarin je actief deelnemer bent op de weg. Voordat er een incident plaatsvindt, gaat het beeld op zwart. De jongeren voorspellen steeds hoe de situatie afloopt en sommen de mogelijke gevaren op. Hiermee trainen zij vaardigheden die lastig zijn voor jongeren, waaronder vooruitdenken in het verkeer.

Module 2, ‘Blikopener’, richt zich op het gedrag dat veel jonge bestuurders vertonen: te hard rijden. Middels quizvragen over hun eigen ervaring en een rollenspel, overtuigen zij zichzelf vanuit de rol waar zij zich in inleven om zich aan de maximale snelheid te houden.


Met 10 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle beginnende bestuurders veilig het verkeer doorkomen!

Wil jij dat we langskomen met Blikveld?