bumper_TDA_Tekengebied 1 kopie 3.jpg

The Day After

Jij hebt ook wel genoeg zelfcontrole om de verleiding te weerstaan, toch?

 

Interventies gericht om drank- en drugsgebruik in het verkeer tegen te gaan, zijn het meest kansrijk op het moment dat jongeren de grens naar gebruik in het algemeen of de grens naar gebruik in het verkeer nog niet over zijn. Het is namelijk veel lastiger om bestaand gedrag af te leren. Daarnaast vervagen grenzen zodra risicogedrag vaker is uitgevoerd.

Daarom heeft TeamAlert het project The Day After ontwikkeld! Met The Day After maakt TeamAlert op een leuke manier jongeren bewust van het belang van zelfcontrole.

Projectomschrijving
Gebaseerd op de populaire escaperooms, is The Day After het perfecte interactieve en leerzame spel. In het eerste projectonderdeel staan thema’s als zelfcontrole, wilskracht en het weerstaan van verleidingen centraal in de vorm van kennis overdragende spellen.
Na het eerste onderdeel vullen de jongeren een persoonlijkheidstest in. De medewerkers van TeamAlert focussen zich vervolgens op de positieve karaktereigenschappen die uit de test komen en de jongeren helpen bij het hebben van zelfcontrole. Daarna vindt een groepsgesprek plaats. In dit gesprek worden de jongeren bewust van hun eigen kwaliteiten en hoe ze die in de toekomst kunnen gebruiken om verleidingen te weerstaan.

Als laatste maken de jongeren een stappenplan met een concreet doel om weerbaar te zijn in de toekomst. Omdat ze hun eigen kwaliteiten daar in opnemen, zijn ze extra betrokken bij het doel en is dit ook haalbaar.


Met 8 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle leerlingen in de toekomst verleidingen weten te weerstaan!

Het was duidelijk en heel leerzaam.
Jongen 18 jaar
Ik vond het super leuk om te doen!
Meisje 17 jaar

Partners

Meer projecten

Delen gaat nooit vervelen

Waarom
TeamAlert?!

Voor en door jongeren

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld

Wil jij dat we langskomen met The Day After?