TeamAlert - Veiligheid op straat - Vuurwerk - (2)

Veiligheid op straat

  • De meeste ongelukken met vuurwerk vinden plaats onder jongeren. Bron: Vuurwerkoverlast.nl 2017
  • Bijna tweederde van alle vuurwerkslachtoffers van vuurwerk heeft niet zelf afgestoken maar was toeschouwer. Bron: Kenniscentrum VeiligheidNL 2017
TeamAlert gaat jaarlijks in de periode november/december met jongeren in gesprek over het afsteken van vuurwerk en de groepsdruk die hierbij komt kijken. Met dit project wil TeamAlert jongeren bewust maken van de gevaren van (illegaal) vuurwerk en de rol die zij kunnen spelen om andere jongeren te motiveren om er een veilige jaarwisseling van te maken. 

Aanleiding
Veiligheid op straat is belangrijk. Belangrijk, omdat iedereen die zich er begeeft, zich prettig moet voelen. Een van de voorwaarden om daarvoor te zorgen, is dat er rekening met elkaar gehouden wordt en dat iedereen zich houdt aan bepaalde normen en waarden. Voor jongeren willen deze normen en waarden nog wel eens vervagen, waardoor ze anders handelen dan soms gewenst is. Om ze bewust(er) hiervan te maken, ontwikkelen we projecten waarbij we met hen in gesprek gaan. We dagen ze uit om oplossingen voor ontstane problemen te bedenken en om zelf te komen met een idee of een plan van aanpak. Bijvoorbeeld over vuurwerk. Elke jaarwisseling zijn er honderden vuurwerkslachtoffers die met verwondingen naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Een groot deel hiervan bestaat uit jongeren. Om die reden heeft jongerenorganisatie TeamAlert Your Message - Firework en Studio Flits! Vuurwerk ontwikkeld, met als doel een veiligere jaarwisseling te realiseren.

Veiligheid op straat

Bekijk onze projecten
Delen gaat nooit vervelen

Waarom
TeamAlert?!

Voor en door jongeren

Positieve gedragsverandering

Projecten van A tot Z geregeld

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief