HEY jij!

  1. Home
  2. Voor jongeren
  3. Alcohol in het verkeer

'Eén bier is geen bier'. 'Nee, ik blijf nog héél eventjes'. Herkenbare uitspraken? 😏 Vast wel. Iedereen weet dat gezelligheid geen tijd kent. En iedereen weet ook dat alcohol of drugs en verkeer niet samengaan. Wist je dat bij twee glazen alcohol je reactiesnelheid al met één seconde afneemt? Dat is de lengte van een basketbalveld bij 100 km/u. Nuchter rijden in het verkeer is heel normaal. Dus, beloof jij ook altijd met een nuchtere bestuurder te rijden?

Wist je dat...

  • 1 op de 5 verkeersslachtoffers het directe gevolg is van alcohol in het verkeer? In 2015 ging het om 75 tot 140 verkeersdoden en ruim 4.000 ernstig gewonden.

  • De Nederlandse politie bij alcoholcontroles jaarlijks 1 miljoen blaastesten afneemt?
  • Bijna alle Nederlanders vinden dat alcohol en verkeer niet samengaan?

Check je KENNIS Check je KENNIS Check je KENNIS

Ben je Bob? Zeg het hardop!

Soms is de verleiding om een biertje of wijntje te laten staan groot. Om jou hier tegen te helpen hebben wij een hele handige oplossing: zeg aan het begin van de avond tegen de vrienden met wie je bent dat je Bob bent. ZEG DAT HARDOP 😁. Dan geef je een duidelijk signaal dat je geen alcohol wil drinken. Zo wordt het makkelijker om Bob te blijven! 

Tip van de dag: Op Whatsapp vind je hilarische Bob-gifjes waarmee je kan laten weten dat jij de Bob bent. Zoek in de GIF-functie op #zeghethardop

Mag je met één biertje op nog rijden?

 

Je rijbewijs in the pocket! Nice 💪
Maar, wat doe je als je pech krijgt? En hoe werkt het beginnersrijbewijs? Hoe zit het met de verzekering? Mag je met één biertje op nog rijden? Hoe zit het met drugs in het verkeer? Vragen, vragen, vragen...

Ontvang het komend jaar 4 gratis mailings vol met tips en tricks voor op de weg en weet je alles.  Zo word je een baas ik het verkeer. Schrijf je nu GRATIS in!

Ja, ik word een Baas in het Verkeer

Meer lezen?👇

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.