Even off. Lekker toch?

  1. Home
  2. Voor jongeren
  3. Even off

Je hebt vast wel eens van FOMO (Fear Of Missing Out) gehoord: de angst om iets te missen. Maar ken je ook JOMO (Joy Of Missing Out) al? Dat is bewust genieten door lekker je eigen ding te doen. JOMO zorgt voor positiviteit, rust en ontspanning. Je hoeft niet constant je social media te checken om te kijken wat iedereen aan het doen is. Nee, jij hebt het prima naar je zin met jezelf, vrienden of familie en wat je op dát moment aan het doen bent. Even lekker OFF zijn dus van je mobiel, zonder afgeleid te worden. Doe jij ook mee? Check het hieronder.

📵ff lekker winnen!

Laat ons weten hoe goed jij zonder je telefoon kunt en maak kans op Apple Airpods! Klik op de link hieronder en vul een korte vragenlijst in. Het kost slechts een minuutje van je tijd, succes!

CHECK DE WINACTIE!

📵ff op je mobiel, lekker genieten

Appen, snappen en in DM sliden. Daar houden we allemaal van. Toch wil de helft van alle jongeren minder vaak op hun mobiel zitten. Jij ook? Wij moedigen jou aan om even OFF te zijn op momenten dat JIJ dit zelf wil, zodat je lekker kan genieten van je hobby, sport of date 🤗.

Check hier hoe

📵ff in je hoofd, lekker ontspannen

Prikkelsss 😲! We dwingen onszelf om van alles iets te weten en op de hoogte te zijn van de laatste mode, liedjes en trends. Door social media krijgen we nog eens ontelbaar veel prikkels binnen. Helaas zijn wij niet gemaakt om te dealen met zoveel prikkels en hebben veel jongeren stress door altijd online beschikbaar te zijn. Gun jezelf daarom iedere dag wat me-time en doe iets leuks of even niets. Lekker in bed je serie kijken of beginnen aan dat boek wat al maanden onaangeraakt in de kast staat. Dat doet wonderen!

Check hier hoe

📵ff in je agenda, lekker rustig

Onze tip: denk goed na over welke activiteiten voor jou als moet-activiteiten voelen en kies alleen voor waar jij echt blij van wordt. Wat doe je vooral voor anderen en wat doe je voor jezelf? Je hoeft echt niet overal bij te zijn, het is oké om je eigen keuzes te maken. Bekijk het grotere plaatje en plan alleen dingen die jou op lange termijn gelukkig maken.

📵ff zeggen, lekker duidelijk

Wil je even een momentje OFF zijn? Zorg er dan voor dat je vrienden weten dat je aan het genieten bent. Stuur een appje: ik ben even OFF, of verander je WhatsApp-status. Zo word je niet gestoord en verwacht ook niemand een reactie van jou. Toch een uitnodiging gekregen om mee te gaan naar....? Durf vaker nee te zeggen en laat weten dat je het dit keer skipt. Morgen weer een nieuwe dag!

Ik krijg soms stress van alle appjes. Als mijn telefoon uit staat kan ik me focussen op de meer 'belangrijke' dingen die ik zelf wil doen.

Meer bekijken? Check 👇

Deel deze campagne

Wil jij helpen met het verspreiden van de campagneboodschap? We hebben een campagnetoolkit samengesteld met vette materialen die je kan delen!

Toolkit

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.