Off in je hoofd, lekker ontspannen

  1. Home
  2. Voor jongeren
  3. Even off
  4. In je hoofd

Tijd met jezelf doorbrengen, zonder afleiding. Dat klinkt misschien best eng. Waarschijnlijk voel je je al snel eenzaam of schuldig dat je niks aan het doen bent. We willen heel graag constant bereikbaar zijn en veel doen. Maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. Sterker nog: tijd alleen is erg goed voor een mens! Maar hoe doe je dit? Wij leggen het je uit.

1. Maak tijd voor me-time 📴
Er zijn altijd nog wel dingen te doen, zoals schoolwerk of vrienden waar je nog op moet reageren. Leg daarom jouw me-time vast in je agenda. Of dat nou een kwartiertje is of een lazy sunday, gun jezelf die mini-break! Deel je afspraak om even OFF te zijn ook met de mensen om je heen, zodat iedereen op de hoogte is.

2. Laat dingen los 💆‍♀️
Wanneer jouw me-time momentje is aangebroken, laat dan alles los. Probeer te accepteren dat je kamer nog één grote teringzooi is. Neem wat gas terug, niet alles hoeft perfect te gaan. Ietsje minder is ook goed. Dit is jouw momentje! Het grote voordeel van tijd voor jezelf is dat je je een stuk prettiger voelt en meer energie hebt. En wie weet krijg je daardoor juist meer gedaan dan je voorheen dacht!

3. Doe wat jou blij maakt 😁
In je eentje naar het park of of thuis in bad met een spannend boek. Waarom niet? Even helemaal alleen zijn met jezelf is heel gezond. Sterker nog:  het maakt je gelukkiger. Als je geen flauw benul hebt wat je moet gaan doen, zie het dan als een mini-vakantie. Dan heb je ook genoeg ideeën wat je wil gaan doen wanneer je geen verplichtingen hebt, zoals luieren, zwemmen of lekker eten.

4. Sluit je even af van de wereld 😇
Sluit je ogen iedere dag vijf tot tien minuten. Doe in die tijd helemaal niks, of mediteer. Al snel zal je merken dat je een ander mens bent! Je wordt positiever en gaat intenser genieten van het leven, terwijl je negatieve shit makkelijker kunt accepteren en laten gaan. Inspiratie nodig? Probeer eens de apps Headspace of Calm

5. OFF op je mobiel 📵
Leg je telefoon even weg of zet ‘m op stil. Zo kan je niet afgeleid worden en ff lekker OFF zijn. Dit is jouw momentje, en van niemand anders 😊.

Heb jij nog een goede tip die hier ontbreekt? Deel jouw tip via een DM @teamalertnl en wij zetten hem erbij! 

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.