Over ons

  1. Home
  2. Over ons

Weet jij hoeveel jongeren er in 2020 overleden zijn door een verkeersongeluk? Maar liefst drie volle klassen. Heftig he? Daarom daagt TeamAlert JOU uit om betere keuzes te maken in het verkeer. Laat die telefoon dus in je tas tijdens het rijden en regel na een festival of avond stappen een nuchtere bestuurder.

Om ons doel te bereiken (0 verkeersslachtoffers onder jongeren) bezoeken we scholen en staan we op allerlei toffe festivals. Daarnaast bedenken we vette campagnes, online en offline. Ken je deze bijvoorbeeld al?

Ons verhaal

0 verkeersslachtoffers onder jongeren

Dat is onze ambitie. Hoe we dat waarmaken vertellen we graag aan de hand van onze drijfveren. Ze beschrijven wie we zijn en waar we voor staan, waar onze kracht ligt en wat ons verbindt.

Samen

Samenwerken met de doelgroep is de factor voor ons succes

0 verkeersslachtoffers onder jongeren realiseren, dat doe je niet alleen. Daarom werken wij samen met het bedrijfsleven, decentrale overheden en jongeren om de verkeersveiligheid te verbeteren. We luisteren naar de doelgroep en betrekken jongeren bij alles wat we doen. Van co-creatiesessies tot projecten op locatie en van onderzoek tot campagne.

Samenwerken

Vooruitstrevend

Wetenschappelijke onderbouwing

TeamAlert monitort voortdurend welke problematiek er speelt en doet doorlopend onderzoek naar jongeren en hun risicogedrag. Hierbij wordt breder gekeken dan naar verkeer alleen. Door namelijk ook te kijken naar de oorzaken van onveilig gedrag en de problemen die daar aan ten grondslag liggen, weten we een vraagstuk bij de kern aan te pakken.

Kenniscentrum

Lol

Humor is serious business

Verkeersveiligheid is een serieus onderwerp. Maar saai? Absoluut niet! Humor is juist ons belangrijkste ingrediƫnt. We zorgen ervoor dat onze boodschap op speelse wijze overkomt en stellen issues aan de kaak. Grappig, subtiel en soms taboedoorbrekend.

Invloed

Positieve gedragsverandering

TeamAlert weet door haar originele insteek verkeersveiligheid bespreekbaar te maken. Daarnaast combineren we onze kennis met verschillende gedragsmechanismen in al onze projecten en campagnes. Hierdoor weet TeamAlert daadwerkelijk positieve gedragsverandering onder leeftijdsgenoten te bereiken.

Thema's
TeamAlert is dé jongerenorganisatie die jou uitdaagt slimme keuzes in het verkeer te maken zodat jij altijd veilig onderweg bent

Ontmoet het team

Leuk om (digitaal) kennis te maken! Hier vind je ons complete team.

Ons team

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.