Saar Hadders Saar Hadders
Saar Hadders

Gedragsonderzoeker en -ontwerper

Jongeren, werkgevers en verkeersveiligheid

  1. Home
  2. Kenniscentrum
  3. Afleiding in het verkeer
  4. Jongeren, werkgevers en verkeersveiligheid
15 december 2021 Saar Hadders

De meerderheid van de jongeren heeft een bijbaan (CBS, 2021). Daarvan zijn er twee op de vijf wel eens voor hun werk in het verkeer. Jongeren zijn echter kwetsbaar in het verkeer, omdat ze minder ervaring hebben en meer geneigd zijn tot risicogedrag ten opzichte van volwassenen (Crone, 2018). Uit verschillende onderzoeken van jongerenorganisatie TeamAlert is gebleken dat jongeren met betrekking tot risicogedrag gevoelig zijn voor de invloed van de werkgever. Om deze reden is het waardevol om de rol van werkgevers hierin te onderzoeken. 

Onderzoek naar de rol van werkgevers in verkeersveiligheid 

Wat is de potentie van het inzetten van werkgevers om het gedrag van jongeren in het verkeer positief te beïnvloeden? Om deze vraag te beantwoorden heeft TeamAlert in 2021 een vierdelig onderzoek uitgevoerd. Eerst is er literatuuronderzoek gedaan. Vervolgens hebben er interviews met experts plaatsgevonden. Dit waren werkgevers en HR-managers die ervaring hebben met gedragsverandering van werknemers, en werkgevers met veel jongeren in dienst. Tot slot zijn er focusgroepen gehouden, gevolgd door een kwantitatieve toetsing onder werkende jongeren tussen de 15 en 24 jaar oud.  Aan de focusgroepen deden 26 jongeren mee en de vragenlijst is door 539 jongeren ingevuld.  

 

Resultaten in het kort 

  • De meerderheid van de jongeren (82%) vindt dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun gedrag in het verkeer. Slechts 1% van de jongeren legt de verantwoordelijkheid bij hun werkgever. 
  • Bijna een derde (31%) van de jongeren verwacht van hun werkgever dat die zich inzet voor veilige verkeersdeelname van de jongere als werknemer. 
  • Het inzetten van werkgevers heeft potentie om het gedrag van jongeren in het verkeer positief te beïnvloeden, omdat jongeren veel tijd besteden op/aan werk. 
  • Het inzetten van werkgevers heeft potentie om het gedrag van jongeren in het verkeer positief te beïnvloeden, omdat jongeren verschillende waarden hechten aan hun werk, zoals het verdienen van salaris, onafhankelijkheid, carrière opbouw en sociaal contact. 

 

Wil jij precies weten op welke manier werk invloed heeft op het gedrag van jongeren in het verkeer en welke aanbevelingen er voor werkgevers zijn? Download dan het volledige onderzoek.

 

Een keer vrijblijvend sparren over dit thema en de mogelijkheden van TeamAlert? Neem dan contact op met onze adviseur. 

 

Ook een onderzoek laten uitvoeren?

Graag!

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.