Rijden onder invloed

  1. Home
  2. Thema's
  3. Rijden onder invloed

Wist je dat 20% van de jonge automobilisten weleens in de auto stapt met drank of drugs op? Jongeren vertonen vaker risicogedrag en doordat zij onervaren zijn in het verkeer, lopen ze nóg meer risico. Ons doel is om jongeren uit te dagen betere keuzes te maken in het verkeer. Daarom gaan we met hen in gesprek op scholen, festivals en andere evenementen. Zo bereiken we bijna 100.000 jongeren per jaar.

Ik gebruikte een ballon en toen ik wilde remmen, duwde ik per ongeluk het gaspedaal in. Ik knalde toen de stoep op

Ken je onze escaperoom al?

Studenten vormen een grote risicogroep als het gaat om rijden onder invloed. Daarom hebben wij speciaal voor deze doelgroep een escaperoom ontwikkeld waarbij allerlei raadsels moeten worden opgelost. Wordt de game uitgespeeld, dan zijn spelers bekend met de belangrijkste regels op het gebied van alcohol en drugs in het verkeer, zoals wachttijden. Tijdens nabespreking zorgt het gedragsmechanisme transfer ervoor dat studenten de kennis ook daadwerkelijk meenemen in hun eigen leven.

Vertel me meer!

Check onze interventies op dit thema

Heb je een vraag?

Wil je hier meer over weten en wil je met dit thema aan de slag in jouw gemeente? Neem dan contact met ons op!

Contact

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.