Bobtival

  1. Home
  2. Thema's
  3. Rijden onder invloed
  4. Bobtival

Eén op de vijf jonge mannen rijdt wel eens onder invloed van te veel alcohol.

Daarom heeft TeamAlert het project Bobzone/Bobtival ontwikkeld! Met deze projecten maakt TeamAlert op een leuke manier feestende jongeren bewust van de gevaren van alcohol in het verkeer.

Projectomschrijving
Tijdens Bobzone/Bobtival gaan de medewerkers van TeamAlert op zoek naar de Bob en zijn vrienden. Samen gaan zij in gesprek over alcohol in het verkeer. Als de Bob belooft geen alcohol te drinken, krijgen hij en zijn vrienden een Bobstempel. Zo laten zij zien dat ze gezamenlijk hebben nagedacht over een veilige terugreis.
Daarnaast vult de vriendengroep een kennisquiz in en doen zij mee met het vriendenspel. Het vriendenspel is in het leven geroepen om de Bob nuchter te houden op een leuke manier en speelt de Bob met al zijn vrienden. Blaast de Bob aan het einde van de avond 0%? Dan ontvangt hij een Bobsleutelhanger als beloning. Uitvoeringsmedewerkers gaan aan het einde van de avond nog in gesprek met de jongeren die toch hebben gedronken om handelingsalternatieven aan te bieden, zoals het regelen van een taxi.

Met 8 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, zorgt TeamAlert ervoor dat alle feestende jongeren veilig thuiskomen!

Liever met een stinkende bestuurder in de auto of twee uur naar huis lopen? kom jij uit het dilemma?

Meer weten?

Donna Franken

Adviseur jongeren & maatschappij

Irina Terhorst

Accountmanager

Check onze andere interventies binnen dit thema

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.