Stichting

  1. Home
  2. Over ons
  3. Stichting

Stichting TeamAlert is al sinds 2000 de belangenbehartiger voor alle jongeren in Nederland. De ambitie van TeamAlert is 0 verkeersslachtoffers onder jongeren.

ANBI
TeamAlert is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een ANBI draagt op de een of andere wijze bij aan het algemeen nut. Klik hier voor het formulier ten behoeve van de publicatieplicht als ANBI instelling.

Kernthema's
TeamAlert richt zich op vijf kernthema's; rijden onder invloed, afleiding in het verkeer, snelheid in het verkeer, kwetsbare verkeersdeelnemers en onervaren verkeersdeelnemers. Binnen de prioritaire thema’s vallen verschillende projecten, deze projecten worden ingezet als middel om positieve gedragsverandering op dit thema te bewerkstelligen.

Jongerenpanel
TeamAlert heeft een panel waarmee onder andere kwalitatief, kwantitatief en cocreatie onderzoek uitgevoerd kan worden. Het panel zorgt ervoor dat TeamAlert de binding met haar doelgroep behoudt en aansprekende interventies kan ontwikkelen die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren.

Statutaire doelstelling

  • Het realiseren van positieve gedragsverandering bij jongeren;
  • Het voorkomen of beperken van risicogedrag van jongeren;
  • Het vergroten van de verkeersveiligheid met name voor, door en met jongeren in Nederland en daarbuiten;
    Jongeren te vertegenwoordigen richting de overheid en samenleving op een wijze die recht doet aan het belang van jongerenparticipatie.

Opdrachtgevers en financiering
De opdrachtgevers van TeamAlert zijn het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, decentrale overheden en bedrijven. Doorgaans ontwikkelt TeamAlert met landelijke subsidie en commerciële partijen nieuwe projecten. Het budget van decentrale overheden wordt veelal ingezet om projecten uit te voeren.

Stichting TeamAlert
Nijverheidsweg 25
3534 AM Utrecht
030 223 28 93
info@teamalert.nl

KVK 34187622
BTW NL.8118.45.539.B.01
IBAN NL.69.RABO.0376.1124.33

Organogram

Raad van toezicht

Eva van Veen

Voorzitter, HR, strategie en governance

Vincent Fokke

Algemeen lid

Sjoerd Rennings

Finance

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.