StreetTalk – Alcohol & Drugs

  1. Home
  2. Thema's
  3. Rijden onder invloed
  4. StreetTalk – Alcohol & Drugs

Tussen de 10% en 25% van de dodelijke verkeersongevallen komt door alcohol.

Daarom heeft TeamAlert het project StreetTalk – Alcohol & Drugs ontwikkeld! Met StreetTalk – Alcohol & Drugs zorgt TeamAlert ervoor dat jongeren het normaal vinden om nuchter te rijden.

Projectomschrijving
TeamAlert komt langs met de ‘dilemmakast’, een handige tool met veel leuke, grappige en originele dilemma’s. Door deze voor te leggen aan de jongeren, wordt de heersende norm blootgelegd. Om de effectiviteit van de norm te vergroten, wordt er een teller bijgehouden met de nuchtere bestuurders én deze is aangepast aan de locatie [bijvoorbeeld: 313 jongeren uit Sneek rijden nuchter].
Samen met de medewerkers van TeamAlert en met hun vrienden, gaan de jongeren het gesprek aan over de heersende norm. Tijdens dit gesprek verhoogt de medewerker het kennisniveau van de jongeren.
Afsluitend committeren de jongeren zich aan de norm door zelf de teller te verhogen.


Met 6 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle jongeren veilig thuiskomen!

Liever met een stinkende bestuurder in de auto of twee uur naar huis lopen? Kom jij uit het dilemma?

Meer weten?

Donna Franken

Adviseur jongeren & maatschappij

Irina Terhorst

Accountmanager

Check onze andere interventies binnen dit thema

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.