Geschreven door

Thomas Rietveld

Campagne marketeer

Avalon Music en TeamAlert maken jongeren bewust van lachgas in het verkeer

  1. Home
  2. Blog
  3. Avalon Music en TeamAlert maken jongeren bewust van lachgas in het verkeer
10 juni 2021 Thomas Rietveld

Er is veel te doen over lachgas. Je leest steeds vaker over ongelukken met lachgas in het verkeer en de schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Muzieklabel Avalon Music en TeamAlert zijn de samenwerking aangegaan om met jongeren in gesprek te gaan en de problemen met lachgas in het verkeer aan te pakken.

Afgelopen maand brachten de twee rappers MRD en Jack een nieuw nummer uit, genaamd “Dizzy” via Avalon Music. Zij maakten dit nummer vanwege hun negatieve ervaringen met het gebruik van lachgas; een van de rappers heeft zelfs in het ziekenhuis gelegen na het gebruik van lachgas. Beide rappers gebruiken het spul niet meer en hebben met “Dizzy” een nummer uitgebracht waarmee ze jongeren willen waarschuwen voor de gevolgen van te veel lachgasgebruik en lachgasgebruik in het verkeer. In de videoclip zie je ook een auto-ongeluk, die wordt veroorzaakt omdat de bestuurder een ballon lachgas in zijn hand heeft. 👉 Check de videoclip hier. 👈

Avalon Music raakte geïnspireerd door de boodschap van MRD en Jack en wil graag het maatschappelijke probleem van overmatig lachgasgebruik bespreekbaar maken. Er zijn talloze voorbeelden van jongeren die in het verkeer door lachgasgebruik ernstige ongelukken veroorzaakten. Om deze boodschap kracht bij te zetten sloeg Avalon Music de handen ineen met TeamAlert. TeamAlert heeft veel ervaring met betrekking tot het aanpakken van lachgasgebruik in het verkeer: vorig jaar werd de campagne “Rij ballonvrij” gelanceerd.

Uit de samenwerking tussen Avalon Music en TeamAlert is een Q&A ontstaan waarin vier jongeren een aantal vragen worden gesteld over hun kennis van het gebruik van lachgas, en hun eigen ervaringen met het gebruik van lachgas. Hier kwamen een aantal zeer interessante en heftige verhalen uit wat resulteerde in een zeer tof item! Bekijk de video hieronder of via YouTube.

}

 

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.