HEY jij daar!

 1. Home
 2. Check dit - Afleiding
 3. Winactie

Leuk je weer te zien! Kom jij hier om supervette Airpods 3 te winnen? Check dan de winactie op deze pagina. Ook kan je je kennis testen: want hoeveel weet jij over het appverbod? 👀

CHECK JE KENNIS CHECK JE KENNIS CHECK JE KENNIS

De roze olifant, zou jij hem gezien hebben?!

Als je afgeleid bent op de fiets mis je een heleboel. Ook onze roze olifant! Wij deden de test of fietser in Utrecht onze olifant zouden zien. En wat blijkt? NIEMAND had 'm door. Dat zegt toch genoeg😁 

Airpods winnen?

Het 'appverbod' is er natuurlijk niet voor niets. 33% van de jongeren die na een fietsongeluk op de spoedeisende hulp zijn geweest, gaf aan dat zij tijdens het ongeval afgeleid waren 😮. Maak samen met ons de deal om je telefoon in je zak te houden en win Apple Airpods 3.

De volgende winnaar wordt op 1 juli 2022 via e-mail bekendgemaakt. Wij trekken willekeurig één winnaar en verwerken jouw gegevens anoniem. 
Ik ga de deal aan!

FAQ over het appverbod

 • Hoe gevaarlijk is appen op de fiets nou eigenlijk?

  Best wel gevaarlijk. Het appverbod komt er natuurlijk niet voor niets. Bij 33% van de fietsongelukken waren jongeren afgeleid. Fietsers die tijdens het rijden hun telefoon gebruiken ervaren meer risico en vertonen vaak onveilig gedrag. Eén op zes jongeren uit ons jongerenpanel heeft meegemaakt dat iemand een ongeluk veroorzaakte door smartphonegebruik. Heftig!

 • Mag ik appen als ik stilsta met mijn fiets?

  Ja dat mag wel. Sta je te wachten voor een stoplicht? Dan mag je gewoon even je telefoon checken. Let op: zodra je op de fiets stapt moet je telefoon weer terug in je zak. Houd natuurlijk wel even rekening met je omgeving

 • Hoe moet ik dán navigeren als ik op de fiets zit?

  Je kunt een telefoonhouder voor op de fiets aanschaffen. Je monteert deze op je fiets en plaatst je telefoon erin voordat je op de fiets stapt. Zo kan je de navigatie handsfree blijven volgen. Tip: je kan de navigatie ook gesproken via je oortjes af laten spelen. Om het adres in te voeren moet je even afstappen.

 • Wat is voor mij het boetebedrag?

  De boete is voor fietsers €140, voor snor- en bromfietsers €240 en voor automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en trambestuurders €350. Voor jongeren onder de 16 jaar bedragen alle boetes 50% van de totale boete, kinderen onder de 12 jaar krijgen alleen een waarschuwing. Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Dan kan je voor appen op de fiets dus een boete van €70 verwachten. (Let op: dit zijn de cijfers van 2022)

 • Wat mag ik nog wel vasthouden?

  Je mag je stuur nog vasthouden ;-). Het is vanaf nu verboden tijdens het besturen van alle voertuigen om een mobiel elektronisch apparaat vast te houden. Dus naast je mobiele telefoon, mag je ook geen navigatiesystemen, tablets of (digitale) foto- en videocamera’s vasthouden tijdens het fietsen. Insta checken is er dus niet meer bij…

 • Wat vinden jongeren van het appverbod?

  Wij vroegen het onze volgers op Instagram. Net iets meer jongeren vinden het appverbod een goed idee: 56%. Een meerderheid geeft ook aan dat zij zich aan het appverbod gaan houden:

Meer bekijken? Check 👇

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.