Pech langs de weg voorkomen? Check deze tips

  1. Home
  2. Voor jongeren
  3. Net je rijbewijs
  4. Pech langs de weg voorkomen? Check deze tips

Damn, had je een dagje cruisen gepland, sta je langs de weg met pech. Een lekke band of een lege accu? Er is altijd wel een oplossing te vinden. Onze tips besparen je hopelijk wat stress onderweg. 

WEGENWACHT
Geen idee hoe je een band van je auto moet vervangen? Snappen we, gelukkig is er de Wegenwacht. Wist je dat je als jongere korting krijgt op je wegenwachtpakket? Zo krijg je minimaal 46% korting op je pechhulppakket bij de ANWB als je een eigen auto hebt. Rij je nog in de auto van jouw ouders en ben je jonger dan 26 jaar? Dan kun je gratis meeliften op het wegenwachtpakket van je ouders! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een gratis jongerenpas aan te vragen. Top toch?

RESERVEBAND
Zorg ervoor dat je een reserveband in je auto hebt liggen. Zo kan je eventueel een lekke band zelf vervangen. Zorg er ook altijd voor dat er een gevarendriehoek in je auto ligt en plaats deze in geval van autopech 50 meter achter de auto als waarschuwing voor andere weggebruikers.

NOODPAKKET
Een noodpakket is altijd handig om bij de hand te hebben. Hierin doe je een zaklamp, EHBO-koffer, het nummer van je verzekeraar en de pechhulpdienst, wat flesjes water en wat te eten.

ZOMER- OF WINTERCHECK
Veel autobedrijven bieden een zomer- of wintercheck aan. Hierbij kan jij jouw auto nog even snel voor de vakantie laten checken. Moeten er andere banden op je auto (winterbanden bijvoorbeeld), moet de ruitenvloeistof worden bijgevuld of is er iets mis met je motor? Dan komen ze daar tijdens de check achter en niet als jij onderweg bent naar het zonnige zuiden.

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.