Geschreven door

Tom Plaum

Woordvoerder

Campagne ‘Rij drugsvrij’ van start

  1. Home
  2. Voor jongeren
  3. Rijdrugsvrij
  4. Campagne ‘Rij drugsvrij’ van start
29 juli 2021 Tom Plaum

Vandaag start jongerenorganisatie TeamAlert weer met de campagne ‘Rij drugsvrij’, om het rijden onder invloed van drugs onder jongeren aan te pakken. Met deze campagne willen wij de boodschap uitdragen dat rijden onder invloed van drugs in het verkeer echt niet oké is.

Drugsgebruik in het verkeer is een groot probleem onder jongeren. Regelmatig rijden jongeren onder invloed van een pilletje of lijntje naar een feestje toe of onder invloed weer terug naar huis. De laatste jaren vinden er meer aanhoudingen plaats voor het rijden onder invloed van drugs en uit onderzoek van TeamAlert blijkt dat in coronatijd, zonder festivals en grote feesten, nog steeds veel jongeren onder invloed achter het stuur stappen.

Plan je trip, rij drugsvrij”
Om dit probleem aan te pakken, start jongerenorganisatie TeamAlert vandaag met de jaarlijkse campagne “Rij Drugsvrij”. Deze campagne heeft als doel om jongeren die drugs gebruiken veilige keuzes te laten maken in het verkeer. “Rij Drugsvrij” stimuleert jongeren om voorafgaand aan een avond thuis gebruiken, een (huis)feestje of festival de juiste keuze voor vervoer te maken. In plaats van dat zij onder invloed van drugs autorijden, regelen zij een nuchtere bestuurder, alternatief vervoer (zoals een taxi of het openbaar vervoer) of wachten zij totdat zij weer mogen rijden. TeamAlert lanceerde de campagne in 2018 , die jaarlijks terugkeert om drugsgebruik in het verkeer tegen te gaan.

“De laatste jaren zien we het gebruik van drugs achter het stuur door jongeren toenemen. Het is een serieus probleem voor de verkeersveiligheid in Nederland”, stelt Maartje Burghgraef, directeur-bestuurder van TeamAlert. “Met deze jaarlijkse campagne draagt TeamAlert bij om het risicogedrag van jongeren aan te pakken en ervoor te zorgen dat zij slimme keuzes in het verkeer maken en veilig onderweg zijn.”

De campagne loopt van 29 juli tot en met 9 september en zal voornamelijk op social media te zien zijn. 

}

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.