Blikveld - Op straat

  1. Home
  2. Thema's
  3. Onervaren verkeersdeelnemers
  4. Blikveld - Op straat

In totaal zijn er ongeveer één miljoen beginnende bestuurders in Nederland CBS. Zij zijn een risicogroep; ze hebben gebrek aan rijervaring en ze vertonen risicovol gedrag dat kenmerkend voor jongeren is.

Daarom heeft TeamAlert het project Blikveld op straat ontwikkeld! Met Blikveld op straat maakt TeamAlert op een leuke manier jongeren bewust van de gevaren die je in het verkeer loopt als beginnend bestuurder.

Projectomschrijving

Blikveld op straat richt zich op het gebrek aan rijervaring dat jongeren als beginnend bestuurder hebben. Middels een korte introductie maakt TeamAlert jongeren bewust van hun kwetsbare positie in het verkeer als beginnend bestuurder.

Als eerste krijgen ze een quiz met vragen over het verkeer. De quiz speelt in op de kennis, houding en het gedrag van de jongeren.
Vervolgens nemen de jongeren deel aan een videosimulatie waarin één tot drie effectieve gevaarherkenningsvideo’s te zien zijn. Deze zorgen ervoor dat dat ze risico’s op de weg beter gaan inschatten.
De video’s bespreken ze na en zo zien ze in waar er gevaar schuilt op de weg. Na afloop wijzen de medewerkers van TeamAlert de jongeren door naar de website van Blikveld.


Met 7 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle beginnende bestuurders veilig het verkeer doorkomen!

 

Uit een evaluatieonderzoek van SWOV is gebleken dat de gevaarherkenningstraining Blikveld een positief effect heeft. Jongeren die de online training hebben gevolgd, herkennen (potentiële) gevaren beter dan jongeren die geen training hebben gevolgd. Meer weten over het onderzoek? Dat check je hier.

Kan jij de verkeerssituatie goed inschatten? Vind het uit in de video!

Meer weten?

Donna Franken

Adviseur jongeren & maatschappij

Irina Terhorst

Accountmanager

Check onze andere interventies binnen dit thema

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.