Romy is jongerenvoorlichter

  1. Home
  2. Blog
  3. Romy is jongerenvoorlichter

Het is alweer zes jaar geleden dat Romy startte als jongerenvoorlichter bij TeamAlert in Utrecht. Ze is nog altijd even enthousiast. “Ik houd van lekker kletsen en doen, maar ik blijf mezelf ook ontwikkelen in deze job”, vertelt ze.

Door Diana van Berk

Als jongerenvoorlichter kom je overal in Nederland om jongeren te leren over verkeersveiligheid. “Dat klinkt misschien als een stoffig onderwerp, maar het is juist hartstikke leuk!”, licht Romy toe. “Ik begon hier toen ik net kwam studeren in Utrecht, toen was ik 18 jaar. Ik ben er nog steeds en dat is niet voor niets.” Bovendien is het een belangrijke baan: in 2021 kwamen er 91 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar om in het verkeer.

Daarom werkt het

Want werken als jongerenvoorlichter is meer dan een baantje naast je studie. Romy vertelt waarom het zo fijn is om bij TeamAlert te werken: “Het is heel flexibel werk en je kunt er echt in blijven groeien. Je geeft zelf aan wanneer je kunt werken en als je even druk bent met je scriptie of een stage, is dat geen probleem.” Zelfs als je op reis wil, kun je er even tussenuit. Romy: “Het is niet zo dat we naar huis gestuurd worden als het rustiger is. Dat is vaak zo met horecabaantjes bijvoorbeeld. En dit betaalt ook nog eens lekker!”

Op pad

Goed, hoe ziet zo’n dag als jongerenvoorlichter er dan uit? Het team verzamelt bij wat onder de werknemers bekend staat als de Loods, in Utrecht. Vanaf daar vertrek je met een paar mensen in een busje naar een evenement of een school. Romy vertelt: “Laatst waren we bijvoorbeeld naar Vlieland. Dat was wel een unieke ervaring! Dan sta je opeens op een eiland te vertellen over verkeersveiligheid.”

Iedere locatie is weer anders. Interactief en informatief liggen altijd aan de basis van een project. Romy vindt debatten begeleiden het leukst: “Ik vind die discussie interessant, dan weet je ook dat er echt wat gebeurt bij de leerlingen”. Daar doe je het uiteindelijk voor, geeft ze aan: “Het is voor mij een geslaagde dag als ik weet dat ze iets geleerd hebben; dat zeker twee mensen straks een veilige rit naar huis hebben.”

'Dit is de ideale baan'

Aan de bak

Een vlotte babbel is genoeg om aan de slag te kunnen als jongerenvoorlichter. Ervaring is niet nodig, als je maar gemotiveerd bent om je steentje bij te dragen. Ook als je niet goed bent voor groepen. Romy: “Juist dan! Dit is de ideale plek om over zo’n skill te ontwikkelen. En je staat er nooit alleen voor.”

Als jongerenvoorlichter heb je dus flexibiliteit in je werk, krijg je goed betaald en zit je bij een fijne werkgever. Je maakt vrienden op de werkvloer, wordt serieus genomen en krijgt de kans je te ontwikkelen – in de praktijk en met trainingen. Klinkt dat als jouw ideale baan?

 

SOLLICITEER DAN HIER!

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.