Stage lopen bij TeamAlert? Een echte aanrader!

  1. Home
  2. Blog
  3. Stage lopen bij TeamAlert? Een echte aanrader!

Begin september stapte ik vol spanning het kantoor in Utrecht binnen. Wat kon ik verwachten? Zou ik wel binnen het team passen? Sluit het aan bij mijn studie? En wat nou als het tegenvalt?

Het is denk ik heel normaal om met zulke vragen een stageperiode te beginnen. Het is nieuw en zoiets blijft spannend. Gelukkig werden mijn zorgen door TeamAlert meteen ontnomen. Met open armen werd ik ontvangen, ik werd vanaf het begin overal bij betrokken en misschien nog wel het belangrijkste: ik voelde mij meteen op mijn gemak!

Toegepaste Psychologie
Ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Ik ben Claire, 22 jaar en vierdejaars studente Toegepaste Psychologie. De afgelopen 5 maanden heb ik stage gelopen bij TeamAlert op de afdeling marketing en communicatie. De vraag die ik aan het begin veel kreeg: “Hoezo een psychologie student bij een marketing stage?” Dat heb ik mijzelf natuurlijk ook afgevraagd toen ik voor een sollicitatie werd uitgenodigd. Het antwoord is voor mij eigenlijk heel simpel: psychologie gaat over gedrag en met marketing probeer je gedrag te beïnvloeden.

Dat was ook het fijne aan TeamAlert, de stagetaken waren heel erg flexibel. Ik wilde graag meer richten op gedragsverandering en kreeg ik daar alle ruimte voor. Wil je juist liever meer bezig zijn met social media? Dan is dit ook mogelijk! Er is heel veel te doen en (bijna) alles kan in overleg, er is genoeg vrijheid om bezig te zijn met waar jij iets mee wil.

Elke dag is anders
Als ik een dag zou moeten schetsen als stagiaire is dat nog best lastig. Geen dag is namelijk hetzelfde (gelukkig)! . Door de vele opdrachten waar ik aan mee mocht werken kwamen er iedere dag nieuwe uitdagingen op mijn pad. In plaats van alleen maar ☕ halen heb ik echt mogen meewerken aan verschillende toffe campagnes zoals ‘Rij ballonvrij’ en de ‘ik ben even off’ campagne. De ene dag een brainstormsessie, waar ik actief mee kon doen en waar mijn mening telde. De andere dag stond ik op de set bij het shooten van nieuw campagnemateriaal. Of voorlichting geven over verkeersveiligheid op een mbo school versus het lanceren van een nieuwe campagne op het Jaarbeursplein (ja, diegene in het telefoonpak ben ik). Dit laat wel zien hoe divers mijn dagen waren en mijn ‘werk’ er uitzag; het schrijven van content en vullen van de socials nog achterwege gelaten.

Feestjes
Ook het gezellige team van TeamAlert maakte mijn stageperiode tot een succes. Een jong team met een informele sfeer waar veel gelachen wordt maar natuurlijk ook hard wordt gewerkt voor deadlines. Vooral de TeamAlert borrels zijn legendarisch. Van rodeo rijden tot limbo dansen, je kan het zo gek niet bedenken of het werd (na een paar 🍻) gedaan.

Goede begeleiding
Met vragen kon ik overal terecht en iedereen was bereid mij te helpen waar nodig. Er stond wekelijks een stagegesprek(je) gepland met mijn begeleider. We namen de taken door voor komende week, bespraken dingen waar ik tegenaan liep op het werk en voor de studie en deelden natuurlijk de leuke verhalen van het weekend.
Als ik nu terug kijk op de stageperiode kan ik niet geloven hoe snel de tijd voorbij is gevlogen. Afgelopen half jaar heb ik enorm veel geleerd en heb ik kennis gemaakt met de verschillende werkzaamheden van TeamAlert en de organisatie zelf.  Het was een leuk, leerzaam en avontuur! 🤩 Een echte aanrader voor iedereen die een zinvolle, leerzame en leuke stage wil hebben!

Ook stage lopen bij TeamAlert?

Bekijk onze veel-te-leuke stage of een van onze andere vacatures!

Check ze hierrrrr

Meer lezen? 👀

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.